Az anyákért és a közösségért

2023.05.06. 17:00

Közös virágültetéssel ünnepelnek 13 Győr-környéki településen

Dániel Viktória

kisalfold.hu

Győrzámolyon már dolgoztak a szorgos kis kezek. Győrbe vasárnap várják azokat akik szeretnének részt venni a közösségi virágültetésben.

Fotó: Rákóczy Ádám

Nemcsak az édesanyákat, de a közösséget is virággal lepik meg anyák napján: fantasztikusan nagy volt az érdeklődés a Győribaba legújabb kezdeményezése iránt. Tizenhárom településen 366 gyerkőcöt regisztráltak, akik a napokban ültetik el a kis virágokat a részt vevő településeken. 

– Először a győri önkormányzatot kerestük meg, felajánlották, hogy virágosítsuk a Radó-szigetet, amihez a Győr-Szol biztosít virágot a családoknak – mondta el Hidvégi-Vas Éva ötletgazda. – Online meghirdettük az eseményt, majd lelkes helyi szülők magukra vállalták a lebonyolítást, én pedig felkerestem az önkormányzatokat engedélyért. 

A virágokhoz jár egy szívecskés biléta is, amin a gyerekek nevei szerepelnek. Van, aki édesanyjával, más édesapjával közösen ülteti el a virágot, sőt, olyan család is van, akik a nagymamának ültetnek. 

Hidvégi-Vas Éva elmondta: Győrben vasárnap 9.30-kor kezdődik az ültetés a Radó-szigeten, ide azoknak is érdemes kilátogatni, akik lemaradtak a regisztrációról, mivel az önkormányzat 1600 virágot ajánlott fel az ültetésre, így jut bőven mindenkinek. Tíz órától pedig dúdoló foglalkozás is várja majd a résztvevőket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában