Gyerekzsivaj és vagyonvédelem

2023.05.17. 17:31

Iskolák vetélkedtek a rendőrségen Sopronban - fotók

Gyerekzsivaj töltötte be május 17-én a Soproni Rendőrkapitányság épületét, ahol megelőző vagyonvédelmi vetélkedőt tartottak 6. és 7. osztályos tanulóknak.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

A rendezvényen tizennégy háromfős csapat vett részt, többek között interaktív kvízt töltöttek ki és szituációs feladatokat adtak elő. A jó hangulatú vetélkedőt a soproni rendőrök a Patent Security, valamint a Márkus és Társa Vagyonvédelmi és Biztonságtechnikai cégekkel közösen szervezték meg.

- A verseny célja, hogy a gyerekek már ebben a korban megismerjék azokat a bűnmegelőzési szabályokat, amellyel megelőzhetőek a vagyonvédelmi bűncselekmények. Tudniuk kell például, hogy a kerékpárt lezárom akkor is, ha csak pár percre hagyom ott, de azt is, hogy a játszótéren nem hagyom őrizetlenül a táskámat. Ezekre a fontos szabályokra már gyermekkorban meg kell tanítani a diákokat

 - mondta el Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy.

A megmérettetésen a legjobbnak a Bubla Henriett, Kazi Mirkó Csaba, Nagy Benjamin Csaba Szekusok nevű csapata minősült, második helyen a Csillámpónik, harmadik helyen pedig a NEKEM9 csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában