Fejlesztések, megőrzés, csónakkikötő

2023.05.20. 22:41

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségénék küldöttgyűlésen találkoztak

A horgászturizmus fejlesztése, a természetes ívóhelyek megőrzésé és új csónakkikötő kialakítása. Többek közt ilyen témákról tárgyaltak a hétvégén Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének küldöttgyűlésén.

kisalfold.hu

A jogelőddel együtt épp hetven éves a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége, ezen keretek között harminc éve működik a szervezet. Most szombaton nem csak a tavalyi idényt, hanem az elmúlt öt évet is értékelték. A számok igen bíztatóak, még a járvány alatt is harminc százalékkal emelkedett a taglétszám, így utánpótlásból nincs hiány. Emellett a szervezeti működéshez szükséges személyzet is megkétszereződött, természetesen a feladatok is ezzel arányosan nőttek.

- 2018-ban kezdtük el a digitalizációt, minden évben új modulokat építettünk be az átláthatóság és az egyszerűség jegyében. Ebben a folyamatban külön köszönet illeti az egyesületeket, melyeknek vezetői gyakran az idősebb korosztályból kerülnek ki, de maximálisan segítették ezt a folyamatot és minden feladatot szépen megoldottak – mondta el Ivancsóné Dr Horváth Zsuzsanna ügyvezető elnök. – Emellett 159 millió forint támogatást is sikerült elnyernünk, különböző pályázatokon. Az elkövetkező időszakban szeretnénk a horgászturizmus fejlesztésére fókuszálni, ami eddig a járvány miatt háttérbe szorult. A véneki torkolati műtárgy elkészültével, pedig a természetes ívóhelyeket is szeretnénk jobb állapotba hozni és megújítani, amihez szintén szeretnénk pályázatokon indulni. Ezzel párhuzamosan kikötőfejlesztést is tervezünk, hogy komfortosabbá tegyük a horgászatot, valamint ezzel is tehermentesítsük a védett területeket.

Az ilyenkor szokásos tisztújítás is megtörtént. Az egyesület elnöke a következő időszakban is Takács Péter lesz, Ivancsóné Dr Horváth Zsuzsanna pedig az ügyvezető elnök. Emellett két új elnökségi tagot választottak a küldöttek: Nagy Attilát és Tímár Szabolcsot. Nagy Csabát pedig az egyesület első elnökhelyettesének választották, korábban nem volt ilyen pozíció. Emellett több tag munkáját is elismerték:

A hetvenév során végzett kiemelkedő munkáért emlékplakettet kapott:

  • Écsi Jenő, aki több cikluson át volt elnök
  • Takács Antal, aki 15 évig töltött be ügyvezetői pozíciót
  • Takács Péter, aki öt évig ügyvezetőként, most pedig immár öt éve elnökként vezeti az egyesületet
  • Ivancsóné Dr Horváth Zsuzsanna, aki öt éve ügyvezető elnök

Az elmúlt évben végzett munkájáért elismerést kapott:

  • Szalai József a fertőszéplaki egyesület leköszönő elnöke
  • Somogyi Vilmos a Honvéd Horgász Egyesület alapító tagja
  • Zalkai László, aki társadalmi halőrként évtizedekig vigyázott az egyesület területén található vizekre

Az elnökség három tagja köszönt le:

  • Hargitai László
  • Pint Tibor
  • Tatai Róbert

Az elnökség egyik tagjától pedig örök búcsút vettek, Németh Lajos a közelmúltban hunyt el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában