Versünnep 2023

2023.04.25. 22:15

Szavalóversenyt rendeztek Kapuváron - mutatjuk a legjobb diákokat

A Páli Szent Vince Iskolaközpont szavalóversenyt rendezett, a Versünnep 2023 „Reszket a bokor, mert eszembe jutottál” című programjához kapcsolódva. Az idei év kiemelkedő irodalmi évfordulós szerzőjétől, Petőfi Sándortól választottak a tanulók költeményeket.

kisalfold.hu

Hetven diák mérte össze tudását és versenyzett két korcsoportban: 5–6. osztályosok és 7–11. osztályosok. A kisebb korosztály zsűrijének elnöke Gacs Elemérné, a nagyoké pedig a Soproni Petőfi Színház kiváló színművésze, Papp Attila volt.

A sok színvonalas előadás közül a zsűri a következő tanulókat díjazta: az ötödikesek között az első helyen Szabó Áron végzett, a hatodikosok közül Fogl Karina került ki győztesként. A hetedikesek közül Dobóczi János Gábor, a 8–11. osztályosok közül Boldis Annamária lett az első. Különdíjat is kiosztott a zsűri, melyet Csapó Zsófia kapott. S ha már költemények, a IV. Eszterházai Versünnep Fesztivál versmondó versenyen Fekete Diána Anna, a katolikus iskola 4. b osztályos tanulója második helyezést ért el. Felkészítő tanítója Áderné Bárdossy Éva volt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában