Felelős állattartás

2023.04.18. 11:48

Gyömörei iskolásoktól kaptak házat a kutyák - fotók

Múlt pénteken a szakadó eső ellenére 12 kutyaólat juttattak szegény sorsú házi kedvenceknek a gyömörei iskolások a PÄT, azaz a Pedagógusok és Állatorvosok a Szükséget Szenvedő Állatokért nevű osztrák civil szervezet jóvoltából. A kutyák azonnal be is lakták a száraz, kényelmes új rezidenciát.

Bella Violetta

Az odaadó segítők: Dukkon Gergő, Dukkon Tamás, Novák Milán, Pádár Tamás és Papp Ferenc a szakadó esőben vittek fedelet a kutyusok feje fölé az osztrák szervezet jóvoltából.

Dukkonné Horváth Éva akkor került kapcsolatba a PÄT civil szervezettel, amikor kismamaként sokat sétálva a környéken feltűnt neki, mennyi házi kedvenc helye szorulna felújításra. Ennek tizenöt éve, és azóta a szervezet több településen segített rendezni a bundások lakhatását. Jutottak kutyaházak Győrszemerére, Lovászpatonára, Kajárpécre. A kapcsolat azonban nem merül ki ennyiben.

– Ezúttal a gyömörei Háry László Általános Iskolában tartottak előadást a felelős állattartásról, ami nem csak a kutyákat és a macskákat, hanem a haszonállatokat is érintette. Itt volt Grit Stumvoll is, az osztrák állatvédő szervezet vezetője. Korábban szóltunk a gyerekeknek, hogy ha rossz körülmények között élő állatot látnak, gyűjtsék a címeket. Én leellenőriztem mindet és ahol a tulaj is szívesen vette, oda szállítottunk most kutyaházat. Tizenkét ólat hoztak, amit az ötödikesekkel és a hatodikosokkal házhoz vittünk.

Mivel az iskolába kajárpéci és felpéci gyerekek is járnak, a címek is e három településről futottak be.

Zsebedicsné Krausz Krisztina tanárnő az iskola zöld bizottságával foga össze a szervezést és a lányokkal ő is meglátogatta az új lakhelynek örvendező ebeket. Ahogy Dukkonné Horváth Éva elmondta, az osztrák szervezet nagyon nyitott, így valószínűleg a program folytatódik, és még több házi kedvenc juthat új házhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában