Jótékonyság

2023.03.09. 17:00

Böjti tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a Katolikus Karitasz - Győrben is vannak gyűjtőpontok

Immár hagyományos módon idén március 12. és 19. között rendezik meg hazánk templomaiban a nagyböjti tartósélelmiszergyűjtést.

kisalfold.hu

Az adományozók a Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok esetében a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik a csomagokat. 

A Győri Egyházmegyei Karitász a helyi plébániai önkéntes csoportjain keresztül kapcsolódik be az országos tartósélelmiszer-gyűjtésbe, a kijelölt gyűjtőpont címe: Apor Vilmos Ház, Győr, Kandó Kálmán u. 10., ahol 
munkanapokon: 9.00-14.00 között várják az adományokat, emellett a győri központ a Malomszéki út 11. szám alatti élelmiszerláncnál is fogadja az adományokat március 10–11-én és 13–14-én 9–18 óra között. Várják az önkéntesek jelentkezését is az [email protected] e-mail-címen.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe?

  •    Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg liszt is segítség!  
  •    A 1356-os adományvonal hívásával – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent
  •    vagy a gyűjtés hírének terjesztésével, a Facebook felhívás megosztásával 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában