Rendszeresen bizonyít

2023.03.29. 10:37

A megyei matematikaversenyen lett első a soproni Líceum diákja

kisalfold.hu

A hetedikes licista, Sztahovszky Dániel (7.A) , visszatérő szereplője az iskola honlapjának is; hol matekversenyt nyer, hol videópályázaton arat sikereket, de nyelvtani viadalon is ért már el eredményeket.  Az idén több matematikaversenyen is indult.
- A megyei matematikaverseny iskolai és megyei fordulóját is itt írtam a Líceumban. Nem voltak nagyon nehezek a feladatok, megbirkóztam velük - mondja Dániel szerényen. Csóka Andrea tanárnő a felkészítője, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Daninak otthon is van segítsége, édesanyja ugyanis matematikatanár.

 

Sztahovszky Dániel első lett ezen a megyei megmérettetésen a hetedik évfolyamosok között, a gimnáziumi kategóriában. Jutalmát, többek között egy kupát, a győri Széchenyi István Egyetemen vehette át. Dani azt mondja, a másik verseny, a Varga Tamás Matematikaverseny sokkal nehezebb volt. Ezen az országos tanulmányi erőpróbán osztálytársával, Kardos Bendegúzzal együtt a megyei szint negyedik helyezését vívták ki maguknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában