A szurkoló ajándéka

2023.02.10. 09:43

Zaláné volt a kezdődobás a Mosonmagyaróvár-Ferencváros összecsapáson

Megható pillanatokkal startolt szerdán a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Ferencváros mérkőzése: a kezdődobás egy 12 éves, mozgássérült kisfiúnak jutott a Dzsungelország Kft. felajánlásaként.

Mészely Réka

Salánki Zalán édesapjával, Tóth Eszter és Szucsánszki Zita társaságában, akiktől egy-egy mezt is kapott emlékül. Fotó: Kerekes István

Lobitz Ákos, a Dzsungelország Kft. ügyvezetője vásárolta meg a kezdődobás lehetőségét a szerdai MKC–FTC mérkőzésen. 

– Szorosan kötődöm mindkét csapathoz, amikor felmerült a kezdődobás megvásárlásának lehetősége, azonnal igent mondtam. De már akkor tudtam, nem szeretnék ezzel magam élni, inkább felajánlanám. Az Éltes-iskolát kerestem meg, hogy javasoljanak egy gyermeket, aki örülne egy ilyen élménynek – tudtuk meg Lobitz Ákostól, aki az MKC meccsein bérletesként szurkol a lányoknak. Így tette ezt a legutóbbi alkalommal is. 

Az iskola Salánki Zalán 12 éves mozgássérült kisfiút ajánlotta, aki szüleivel érkezett a mérkőzésre, és a több száz néző elé, a pálya közepére édesapja, Salánki Gábor kísérte ki. Ott újabb meglepetés várta a kiskamaszt: Tóth Eszter, az MKC játékosa és Szucsánszki Zita, az FTC játékosa is egy-egy csapatmezt adtak át. 

– Ratkay Katalin tanárnő ajánlotta Zalánt, akit már kicsi kora óta ismer. A fiam igazi tinédzser, nagyon izgatott lett, amikor megtudta, hogy mi vár rá, de most felszabadult volt és örömmel ment ki a pályára – árulta el Zalán édesanyja, Salánkiné Berecz Krisztina, megjegyezve, hogy fiának tetszett a fotózás és elismerésnek érezte, hogy övé lehet a kezdődobás. Zalánnak az életre szóló élményen túl pedig külön öröm a két mez is, amiket átvehetett. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában