Helyi életstílus

2023.02.14. 16:51

Valentin-napi vallomás a Leghűségesebb városban - fotók a Tűztoronyból

Immár ötödik éve szervezte meg romantikával fűszerezett Valentin-napi programját a Soproni Múzeum. A szerelem ünnepén a Tűztoronyban fogadhattak egymásnak hűséget a párok egy meghitt ceremónia keretében.

kisalfold.hu

A Soproni Múzeum munkatársai egy pezsgővel is kedveskedtek a szerelmeseknek. A felvételen Horváth Luca Anna és Danka Csongor. Fotó: Szalay Károly

Előzetes regisztrációra nem volt szükség, csak a belépőjegyet kellett megváltani, majd megmászni a torony meredek lépcsősorát. A jelentkezőket Martos Virág és Kuslics Katalin, a Soproni Múzeum közművelődési munkatársai fogadták a körerkély szintjén, a belső teremben.

A Soproni Múzeum munkatársai gondoskodtak arról, hogy a pillanat emlékezetes maradjon.

Évről évre népszerűbb ez a program, sokan eljönnek, hogy ilyen formában, kicsit romantikus keretek között is megerősítsék kapcsolatukat. Amikor hétvégére esik a Valentin-nap még többen vannak, de most is folyamatosan érkeznek a párok, ötven emlékoklevéllel készültünk, ennyi valószínűleg elég lesz

- mondta Martos Virág, aki egyfajta ceremóniamesterként fogadta a jelentkezőket, bonyolította le a fogadalomtételt, az izgulósokat pedig átsegítette a nehéz pillanatokon. A szerelmesek kedvük szerint tehettek egymásnak fogadalmat, akár vicces, akár komoly formában. Erről névre szóló oklevelet kaptak és egy pohár pezsgőre is a múzeum vendégei voltak.

Veres Béla és felesége, Marika elsőként érkezett a helyszínre. Kicsit várakozniuk kellett, addig elmondták, hogy Budapestről érkeztek kedvenc, szerelmes városukba, Sopronba. - Minden évben jövünk, van úgy, hogy több alkalommal is. Most a Liszt-központ Munkácsy-termében meghirdetett Szerelmes dallamok című koncertre érkeztünk, de a lányunk ránk telefonált, hogy feltétlenül jöjjünk el a Tűztoronyba is erre a romantikus programra - kezdte Marika, aki azt is elárulta jövőre lesznek ötven éve házasok, s ahogy egymásra néztek, abból az is kiderült, szoros és örök a kapcsolatuk. Marika fogadalma így szólt: "A további életünkben is hű társad leszek." Béla ehhez annyit tett hozzá: "Örökké szeretni foglak!" Egy feleségéhez írt versbe is belekezdett, majd elérzékenyülve ölelték át egymást és egy csókkal pecsételték meg fogadalmukat.

Horváth Luca Anna és Danka Csongor soproni középiskolások, egy hónapja járnak együtt. Csongor Valentin-napi meglepetése volt ez a program és egy csokor vörös rózsa szíve választottjának. A meglepetés jól sikerült, Luca alig jutott szóhoz a boldogságtól, miközben hűséget fogadtak egymásnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában