Megmozgatják a helyieket

2023.02.10. 08:47

Közösségi munkával, együtt hozták létre a falu edzőtermét Sokorópátkán

Újabb fejlesztés készült el nemrég Sokorópátka központjában. Közel féléves munka, pályázat és önkéntes felajánlás eredményeként a közösségi ház helyiségében – ami korábban szolgálati lakás volt – edzőtermet alakított ki az önkormányzat. Volt, aki bokszzsákot, súlyzókat ajánlott fel, de a fiatalokra is gondoltak az új közösségi tér létrehozásával.

Ollári Gergely

A helyiek nagy lelkesedéssel fogadták a község fitnesztermét. Felvételünkön Vass Péter, Bassák Attila polgármester, Jelencsics Éva és Bonnyai Rudolf.

Fotó: Rákóczy Ádám

– Sokan szeretnek sportolni, mozogni a faluban, ezért gondoltuk úgy, hogy az egykori szolgálati lakásból edzőtermet alakítunk ki. A környéken nem volt ilyen, így sokaknak Győrbe kellett utazniuk a szolgáltatásért. A helyiek nagy lelkesedéssel fogadták, a megnyitás óta folyamatosan használják a termet –mondta el lapunknak Bassák Attila sokorópátkai polgármester. 

A munkálatok közel fél éve kezdődtek, a község lakói először közösen festették le a falakat és megálmodták az edzőterem részleteit: mi hova kerül, és milyen berendezés várja majd a látogatókat. Egy LEADER-pályázat segítségével az önkormányzat három kondigépet is beszerzett, ezenkívül önkéntes felajánlásból további eszközöket is sikerült a teremben elhelyezni: többek között egy szobabiciklit, egy fekvenyomópadot és súlyzókat. 

 

Sokorópátka lakosai ismét bizonyították, hogy együtt, közösen milyen remek fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

 

– Volt, aki bokszzsákot ajánlott fel, többen súlyzókat hoztak. Az edzőtermet örömmel használják a helyiek, a sportkör tagjai is, akik erőnléti edzéseket végeznek a teremben. Használati díj nincs, de adományokat elfogadunk, amit teljes egészében a terem fenntartására fordítunk –tette hozzá az elöljáró. 

A szolgálati lakás nem csak edzőteremként működik, egy biliárdasztal is helyet kapott az épületben, aki pedig dartsozni szeretne, az is hódolhat szenvedélyének. A fiatalokra is gondoltak, számukra egy PlayStation sarkot alakítottak ki. Konyha is a vendégek rendelkezésére áll, ahol ingyen kávét fogyaszthatnak azok, akik a falu új közösségi terének látogatói. Ezt az önkormányzat finanszírozza a helyieknek. 

– Sokorópátka lakosai ismét bizonyították, hogy együtt, közösen milyen remek fejlesztéseket lehet kivitelezni. Az önkormányzatnak nem lett volna lehetősége arra, hogy önerőből edzőtermet alakítson ki. Bízom benne, hogy a termet minél többen felkeresik a jövőben is, és sikerül megmozgatnunk a lakosságot – mondta el a polgármester. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában