Disznóvágás és kirakodóvásár

2023.02.18. 20:14

Első alkalommal volt böllérfesztivál és böllérbál Nyúlon - Sok-sok fotó

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg első alkalommal a nyúli böllérfesztivált szombaton. A szervezést a nyúli Fiatalokért Együtt kulturális egyesület részéről Buzásné Kata és helyszínt adó sportkör vezetője, Stecina Krisztián vállalta magára.

Gyurina Zsolt

Fotó: Rákóczy Ádám

- Sok a településen a betelepülő, a fiatalok egy része városban nőtt fel, nem is tudják, hogy mi az a disznóvágás. A gyerekek alig várták, hogy megérkezzen a 150 kilós disznó, amelyet a helyszínen dolgoztak fel - avatta be lapunkat a tüzes chilijeiről is ismert Buzásné Kata. - A mai gyerekek kevés disznóhúst esznek, az is célunk volt, hogy megismertessük velük a friss sertéshús ízét. Emellett azt is szerettük volna, ha a helyiek találkoznak, beszélgetnek egy jót, az összetartozást erősítendő.

A rendezvényt kirakodóvásár színesítette, amelyen kézműves termékeket, finomságokat lehetett vásárolni, illetve a szülői közösség süteményeit, ennek bevételét a helyi iskolának és óvodának ajánlották fel. 

Az esemény böllérbállal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában