Vers- és prózamondó verseny

2023.02.08. 11:58

Bátran kiálltak a többiek elé a beledi óvodások

A beledi óvodában idén is megtartották az ilyenkor szokásos vers- és prózamondó versenyt, amelyre ezúttal negyvenkét óvodásuk jelentkezett és örvendeztette meg előadásával a közönséget.

Kustor Réka

A nagycsoportosok ügyesen szerepeltek a vers- és prózamondó versenyen. Minden indulót díjaztak, a helyezettek könyvjutalmat kaptak.

Fotó: Mészely Réka

Tóthné Tóth Szilvia intézményvezető lapunknak elmondta, hogy a téli időszakot is próbálják tartalmas programokkal megtölteni, őrizni a hagyományokat, közelebb hozni a magyar írók-költők alkotásait a gyerekekhez. 

– Aktív részvétellel zajlott a vers- és prózamondó verseny, az óvodásaink több mint fele jelentkezett. Minden indulót díjaztunk, a helyezettek könyvjutalmat kaptak. A betegség miatt otthon maradt kisgyerekek szavalatát a zsűri tagjai felvételről hallgathatták meg. Reméljük, az ovisok még nagyobb örömmel tanulják a magyar költők verseit – mondta Tóthné Tóth Szilvia. 

A színes programok a héten sem maradnak el. Molnár Orsi ad farsangi előzetes koncertet, múlt héten pedig kismackónap volt az időjósló nap margójára, amikor is a gyerekek kézműveskedtek, magukkal vihették a mackóikat, barlangot építettek. Közeleg a várva várt farsang is, amelyet jövő hétfőn rendeznek. Az óvoda a gyerekek szórakoztatására egy vidám meseelőadással készül. Tavaly nagy sikere volt, így idén is tervezik a tőzikés kirándulást a csáfordjánosfai erdőbe. 

Végül a fejlesztésekről is essék szó. A Magyar Falu Program révén több mint 90 millió forintos támogatás érkezik, amiből megújul az óvodaépület tetőzete. Remélhetőleg nyáron el is kezdődik a munka. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában