Helyi életstílus

2023.02.27. 14:55

Amit ritkán adományoznak, azzal segít a győri Patrónus Lions Club a hajléktalanoknak

A győri Patrónus Lions Club nagyjából 150 csomag zoknit adományozott hétfőn délelőtt az Avar utcai Hajléktalanokat Segítő Szolgálat ellátottjai számára.

Bella Violetta

Nemes Gábor intézményvezető és helyettese Pető-Léránt Xénia vették át a gondozottak nevében a Patrónus küldöttségétől, Zsolnay Jankától, Borsodi Erzsébettől és Szabó-Cseszneki Nikolett elnöktől az adományt.

Fotó: Huszár Gábor

Zsolnay Janka, az értelmi szerző azt mondja, már tavaly decemberben előjött egy club alkalmon az ötlet. – Láttuk, hogy sokat vannak kint az utcán, ez pedig egy olyan ruhadarab, ami segít, és nem jutnak hozzá korlátlan mennyiségben. 

A Patrónus Lions Club tagjai úgy döntöttek, hogy a hozzájuk befolyt támogatások egy részét erre fordítják. Borsodi Erzsébet pedig az otthonnal vette fel a kapcsolatot, ahová most is kísérte hű társa Gesztenye.

– Ruhát szoktunk adni, de a zokni fogyóeszköz, amiből használtat sem szívesen ad tovább az ember. Pedig mindenki megérdemli, hogy kényelmes, meleg zoknija legyen – mondja Szabó-Cseszneki Nikolett. Úgy gondolja, sokszor azért nem szoktunk adakozni és segíteni mert túl nagy dolgokat képzelünk el, túl távoli célokat. 

 

Ez nem egy nagy beruházás, és mégis nagy segítség.

- emelte ki Szabó-Cseszneki Nikolett. 

Pető-Léránt Xénia elmondta, a gondozottak számára a személyi higiéné mellett a lábápolás az egészség kérdése is, ezért fontos, hogy tudják cserélni a zoknijukat. 

– Fehérnemű, zokni, törölköző ezek azok, amik nagyon fogynak és nehéz a pótlásuk.

További együttműködésről is szó esett a segítőszolgálat és a Patrónus Lions között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában