Écs–Kárpátalja

2022.11.23. 07:57

Kárpátalján várják az adományokat

Az écsi Cifra Műhely Közhasznú Egyesület tíz éve szervez kulturális programokat Kárpátalján, elsősorban gyerekközösségeknek.

kisalfold.hu

Két gyermekotthonnal is kapcsolatban állnak, tavasszal a ráti és a nagydobronyi otthonba szállítottak adományokat. Deésy Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy évek óta gyűjtenek a karpátaljai gyermekeknek. Idén is várják az adományokat, akár pénzt, háztartási vegyi árut, takarót, plédet, édességet, könyveket, ruhákat, tartós élelmiszereket, amelyeket az écsi egyesület tagjai személyesen visznek el. A gyerekeknek emellett műhelyfoglalkozásokat tartanak, táncházat, kézműves-foglalkozásokat. Deésy Gábor lapunknak elmondta, jelenleg nehéz a kárpátaljai gyermekotthonok lakóinak és fenntartóinak élete, folyamatosan szólnak légoltalmi szirénák, az élelmiszerárak magasak. Az adománygyűjtő helyek pontos listája az egyesület honlapján megtalálható (www.ciframuhely.hu). Az adományok szállításának várható időpontja december 10. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában