Együtt nótáznak

2022.10.18. 14:53

Tízéves a bágyogszováti nótakör

kisalfold.hu

A bágyogszováti férfiak szívesen állnak össze nótázni.

Forrás: Bágyogszovát közösségi oldala

Fotó: Takacs Gabor

Bágyogszovát.  Egy évtizeddel ezelőtt egy nótázásba „torkolló” családi összejövetelen vetődött fel, hogy kellene a faluban egy csoport, mely összefogja a nótázni szerető helyieket. Torma József kezdeményezésére aztán megalakult a nótakör, mely tizenöt-húsz taggal azóta is működik. 

A társaság tagjai havonta találkoznak és élvezik az együtt éneklés örömét. Eleinte csak a maguk szórakoztatására daloltak, de az elmúlt években már közönség elé is léptek.

„Nagy örömmel gyakorolunk, mert mindannyian szeretjük a társaságot és szeretünk nótázni. Készülünk a rendezvényekre. Rendszeresen fellépünk a bágyogszováti borversenyen, de énekeltünk már falunapon, a hősök napján és búcsúkor is” – mondta Torma József. Hozzátette: elsősorban magyar nóták szerepelnek repertoárjukban, de szívesen énekelnek katona- és bordalokat. Amellett, hogy a klasszikusokat napirenden tartják, szívesen tanulnak meg újakat, illetve idéznek meg régi, már-már elfelejtett nótákat. 

"A kevésbé ismerteket szeretjük igazán, hiszen jó érzés azokat is megtanítani a közönségnek. Mi így próbálunk hozzájárulni a műfaj fennmaradásához" – fogalmazott Torma József. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában