Előttük az élet

2022.07.08. 17:59

Ötven hallgató gazdagodott mérnökdiplomával a győri Széchenyi István Egyetemen - galéria

A Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar diplomaátadó ünnepségét péntek délután tartották az Egyetemi Hangversenyteremben, a Zsinagógában.

kisalfold.hu

Fotók: Rákóczy Ádám

Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar hét éve jött létre a korábbi Műszaki Tudományi Kar szétválásával. A kar léte nem előzmények nélküli, hiszen 2011-ig lényegében a mai kar oktatási és kutatási területeit fedte le a Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet. Az ünnepség az elnökség bevonulásával kezdődött, melynek tagja volt Bach Péter DLA egyetemi docens, az Épülettervezési Tanszék vezetője, dr Horváth Balázs dékán, tanszékvezető, dr. Szép János oktatási dékánhelyettes, valamint dr. Makó Emese, a Közlekedésépítési és Vízmérnöki tanszék vezetője.

Az esemény kezdetén dr. Horváth Balázs dékán szólt a vendégekhez és a friss diplomásokhoz. Hangsúlyozta: a diákok akarata, a családok támogatása, és az oktatók munkája kellett ahhoz, hogy együtt ünnepeljünk.

"Hallgatóink szép diplomát vesznek a kezükbe, jogosítványt. Ez igazolást ad arról, hogy képesek mérnökként gondolkodni, képesek feladatokat felismerni, megoldani. Arról azonban nem kapnak igazolást, hogy érett, tapasztalt mérnökök. Ehhez kell még néhány év, tapasztalat, és leginkább alázat. A tudás ugyanis múlandó. Ami ma modern, az lehet, hogy holnap már elavult lesz. Fontos tudnunk, az élet örökös tanulás" – fogalmazott a dékán.

A köszöntő után a végzettek nevében Orbán Vanessza építészmérnöki osztatlan szakos hallgató köszönt el az egyetemtől, majd az intézmény hallgatói önkormányzata adta át a Pro Auditóribus díjakat, a kiemelkedő közösségi tevékenységet folytató hallgatóknak. Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar tegnapi ünnepségén mintegy ötven hallgató vette át diplomáját, majd mondták el esküjüket és érintették meg az egyetemi jogart.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában