Születésnap

2022.07.09. 07:20

A százéves Irénke nénit köszöntötték Nagycenken

Hegedüs Ferencnét, Irénke nénit 100. születésnapja alkalmából Nagycenk Nagyközség Önkormányzata nevében Csorba János polgármester és Percze Szilvia jegyző köszöntötte – számolt be az örömteli eseményről Facebook-oldalán a Cenki Híradó.

kisalfold.hu

Fotó: Czáklerné Bertha Patricia

Hegedüs Ferencné 32 éven át a nagycenki templom kántoraként számtalan szentmisén orgonált és énekelt. Az ő játéka köszöntötte a házasulandókat, az ő éneke búcsúztatta a halottakat. Az óvodában gazdasági vezetőként dolgozott, irányította az intézmény ügyeit. A templomban a kántori szerepeket édesapja halála után vette át. Szabadidejében szívesen kézimunkázott, varrt, zongorázott és kertészkedett. Irénke néni egész életében arra törekedett, hogy ne tegyen különbséget az emberek között. Igyekezett mindenkivel származásra, nemzetiségre, rangra való tekintet nélkül megtalálni a közös hangot. 

Irénke nénit az önkormányzat nevében Csorba János polgármester és Percze Szilvia jegyző köszöntötte. Fotó: Czáklerné Bertha Patricia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában