Díjeső a versenyen

2022.04.27. 16:07

Hatalmas soproni siker a Szakma Sztár Fesztiválon

Két év kényszerszünet után, idén április 25-27. között rendezték meg Budapesten az országos középiskolai szakmai versenyek döntőjét és bemutatóját, a Szakma Sztár Fesztivált. A versenysorozaton csaknem hétezer diák indult

kisalfold.hu

Forrás: Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

A Soproni Szakképzési Centrum 154 tanulója - 21 szakma képviselője - vett részt a helyi kamarai előválogatón. Nagy volt a tét, hiszen azok, akik jól szerepeltek a versenyen,   idén is felmentést szerezhettek az év végi írásbeli szakmai vizsga alól. Ez 14 szakma 49 tanulójának sikerült, közülük 16-an igazán kimagasló eredményt értek el. 

Sopron hagyományosan a szépészeti ágakban és a vendéglátó szakmákban erős, az elmúlt években számos dobogós helyet hoztak el a versenyzők ezekben a szakmákban. 

Szakács Réka
Forrás: Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

A végső megmérettetésen Szakács Réka cukrász, Mikó Noémi eladó és Karnóth Henriett grafikus az ország legjobbjai lettek, hatalmas dicsőséget szerezve eredményükkel a Soproni Szakképzési Centrumnak. 

Az előkelő második helyezésükkel Fenyvesi Mirtill grafikus, és Demjén Balázs mechatronikai technikus öregbítik Sopron, mint iskolaváros hírnevét. 

Demjén Balázs
Forrás: Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

A fesztiválnak, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezett, a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ három pavilonja adott otthont. Az előző évek gyakorlatának megfelelően Sopron és környékéről közel száz 6., 7. osztályos általános iskolást, rövidesen pályaválasztás előtt álló diák látogatott el a rendezvényre, ahol interaktív „tevékenység szigeteken” ők is kipróbálhatták a szakmákat, de ami a talán a legfontosabb, szurkolhatnak a soproni versenyzőknek. 

"A kiemelkedő eredményeket elért tanulókat a Kamara meghívja a szakmák olimpiájának nevezett WorldSkills illetve az európai országok EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogatóira is. Reméljük a soproni fiatal szakemberek sikeresen képviselhetik hazánkat a neves nemzetközi versenyeken" - nyilatkozta lapunknak Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára
A Szakma Sztár versennyel párhuzamosan zajló JUNIOR SKILLS versenyen Eszlinger Mátyás első, Busznyák Dorka negyedik helyezést ért el a faipari technikusok között, Németh Gergő festő pedig második helyezett lett a WORLDSKILLS előválogatón. 

Eszlinger Mátyás első, Busznyák Dorka negyedik helyezést ért el a faipari technikusok között
Forrás: Soproni Kereskedelmi és Iparkamara
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában