Csillagok a minőségért

2022.04.12. 19:23

A MICHELIN Guide mostantól vidéki éttermeket is ajánl

Még ebben az évben megjelenik a MICHELIN Guide Hungary. A kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra.

kisalfold.hu
  • Miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a MICHELIN Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait
  • A magyar konyhaművészet egyre dinamikusabb, és magas minőségű helyi alapanyagokkal dolgozik
     

„Örömmel jelentjük be, hogy Magyarország a MICHELIN Guide új úti célja. Az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertünk el először MICHELIN-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten” – magyarázza Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója. „Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek.”

 

A MICHELIN Guide Budapest 2022 tavaly szeptemberben jelent meg. Akkor két új étterem kapott MICHELIN-csillagot, így összesen hétre nőtt az így elismert budapesti éttermek száma.


„Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómia fejlődése világszerte figyelmet váltott ki. A magyar alapanyagok minősége hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak Budapest, de Magyarország vidéke is felkerüljön a gasztronómia világtérképére. Nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben már nemzeti szintű válogatást ad ki a MICHELIN Guide, és hálásak vagyunk, hogy a magyar éttermek és séfek hamarosan országszerte megkapják a legnagyobb figyelmet és elismerést, ami tovább erősíti hazánk turisztikai vonzerejét” – tette hozzá dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.


A kiválasztást a MICHELIN Guide felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységes kritériumok alapján végzik. Ezek minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntéseket tudjanak hozni, amikor magas minőségű lehetőségeket keresnek. A kalauz digitális formában elérhető lesz a MICHELIN Guide weboldalán, illetve az ingyenes iOS és Android alkalmazásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában