Tanulni midig érdemes!

2022.02.24. 13:07

Márciusban indul a nyugdíjasegyetem Sopronban

Érdekes és tartalmas előadásokkal várja idén is az érdeklődőket a Soproni Egyetem és a Kisalföld nyugdíjasegyeteme.

Tama István

Prof. dr. Faragó Sándor rector emeritus, főszervező hangsúlyt helyezett a Trianon utáni időszak helyi történéseinek bemutatására a programsorozatban. Fotó: MW-archív

Nyugat-Magyarország és Burgenland helyzetéről szól a Soproni Nyugdíjasegyetem következő szemeszterének első előadása, amit dr. Tóth Imre, a Lámfalussy közgazdaság-tudományi kar docense, a Soproni Múzeum igazgatója tart majd március nyolcadikán.

 

– Az elmúlt évben volt a száz- éves jubileuma a népszavazásnak, az ezt követő időszak helyi és a határ túloldalát érintő történéseivel két alkalommal is foglalkozunk. A kezdő rendezvényen kívül áprilisban dr. Jankó Ferenc beszél arról, hogy miként „találták ki” Burgenlandot mint tartományt – tudtuk meg prof. dr. Faragó Sándor rector emeritustól, a rendezvény főszervezőjétől.

 

A mostani, a sorban immár 21. szemeszter további érdekessége, hogy bemutatkozik előadóként dr. Borovics Attila, az egyetemhez egy éve csatlakozott Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója, aki az erdők alkalmazkodásáról értekezik a március 22-i eseményen. Április ötödikén prof. dr. Sipos György kutatóprofesszor az óriásgomba génjeinek titkaival áll a közönség elé.

 

A korábbi hagyományt követve ebben a félévben sem marad el az Erzsébet-kórház elő- adása, május 3-án a résztvevők a gyógyítás alapjáról, a laboratóriumi diagnosztikáról kaphatnak ismereteket dr. Markó Eleonóra bemutatásában. Az előadók a megszokott helyszínen és időpontokban, a GYIK-ban keddenként fél négykor várják majd a résztvevőket, akik a 99/518-668-as, valamint a 99/518-126-os telefonszámokon jelentkezhetnek, vagy az uni-sopron.hu felületen regisztrálhatnak.

 

Lapunkban az eddigiekhez hasonlóan beszámolunk az előadásokról és olvasóinkat kvízjátékra is hívjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában