Mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak

2021.11.04. 14:43

Ketten is megkapták Győr-Moson-Sopron megyéből a Kopp-Skrabski-díjat, a jó emberek Oscarját

Dr. Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja megosztva vehette át a Kopp-Skrabski-díj tudományos kategória díját a 35 év felettiek kategóriájában, míg a kategória közönségdíjasa a 35 év alatti jelöltek közül Mesterházy Helga egyetemi oktató lett. 

kisalfold.hu

Forrás: Képmontázs: kisalfold.hu

Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ötödik éve ítéli oda a Kopp-Skrabski-díjat, amellyel azokat a személyeket jutalmazza, akik egy egészséges társadalom, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemlélet népszerűsítéséért dolgoznak. Idén is azok kaptak díjat, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak az élet bármely területén.

Az egyéni és házaspároknak szóló díj mellett idén már tudományos Kopp-Skrabski-díjat is osztottak, ezzel tisztelegve a névadók és mozgalomalapítók, Kopp Mária és Skrabski Árpád társadalomkutatói munkássága előtt.

A zsűri döntése alapján 2021-ben a Kopp-Skrabski-díjat egyéni kategóriában Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember kapta. A házaspároknak járó díjat Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színészek kapták.

A Kopp-Skrabski-díj idén első alkalommal kiosztott tudományos kategóriájának nyertese a 35 év feletti jelöltek közül megosztva Dr. Túry Ferenc pszichiáter, pszichológus és Dr. Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja; míg a 35 év alatti jelöltek közül dr. Sváb-Repponi Felícia jogász.

Dr. Pongrácz Attila mellett balra Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. képviselője, jobbra Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke áll.
Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A közönségszavazatok alapján 2021-ben a Kopp-Skrabski-díj közönségdíját egyéni kategóriában Sipos József kárpátaljai református lelkész kapta. A házaspároknak járó közönségdíjat Kiss Verus és Csáki Gergő, a Császárvonal alapítói kapták. A tudományos Kopp-Skrabski-díj közönségdíjasa a 35 év feletti jelöltek közül Dr. Balogh Lívia pszichiáter, a 35 év alatti jelöltek közül Mesterházy Helga egyetemi oktató.

Mesterházy Helga a díjjal. BalraGál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. képviselője, jobb oldalt Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke köszöntőjében kiemelte: nagy öröm számára, hogy immár tudományos kategóriában is kiosztják a díjat, mert így szülei tevékenységének teljes palettáját be tudják mutatni. „Szüleim egy csodálatos társadalomért tevékenykedő, együtt dolgozó házaspár voltak, akik világszintű karriert futottak be, és ezekben a díjakban leképződik az egész életük, pályájuk” – foglalta össze.

Mint mondta, nagyon sok jó jelölt volt, nehéz volt a választás, de ebben a versenyben az is nyer, aki jelöltté vált. „Ez egy komoly rang, nagy elismerés, a Kopp-Skrabski-díj a jó emberek Oscar-díja” – tette hozzá.

Dr. Pongrácz Attila

A győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja, doktori fokozatát történelemtudományból szerezte. Tudományos kutatásai fókuszában a család és karrier kérdéskörének vetületei állnak, rendszeresen ad elő nemzetközi konferenciákon is a témában. Kutatói tevékenysége, oktatói elhivatottsága és önkéntes egyházmegyei családreferensi feladatvállalása mellett kiemelten sokat tett azért, hogy a Széchenyi Egyetem ,,Családbarát Egyetemmé'' váljon. Személyében, mint felsőoktatási kutató, oktató és vezető, valamint hatgyermekes családapa, hitelesen és magas színvonalon egyesül az elismert elméleti kutatói és a változásokat sikeresen előmozdító megvalósítói én.

Mesterházy Helga

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán a Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézetének docense. Fiatal korát meghazudtoló mélységű elköteleződést mutat a gyermek- és a családi fenntarthatóságra történő szocializáció és környezeti nevelés kérdésköre iránt. Gyermekkora óta aktív természet- és környezetvédelmi akciókban. Kutatási területe a magyar nagy- és apróvadról lévő ismeretközlés, élőhelyismeret és erdő-védelem. Hiteles szakember, aki a szakterület alapjait a családjából hozta, s kutatásaiban a praktikumra és az életkori sajátosságokra fókuszál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában