Rekordszámú horgász nevezett a versenyre Mazsiért

2021.11.04. 16:20

Jóakarat – Tóth Róbertné daganatos beteg édesanya támogatásáért fogtak össze Halásziban

225 ezer forintot gyűjtöttek múlt hétvégén azon a jótékonysági horgászversenyen, melyet a mosonmagyaróvári Tóth Róbertné javára rendeztek Halászin. Az esemény főszervezője Horváth Imre, aki nemrég a hospice-házért is sokakat összefogott, most pedig a megözvegyült, kétgyermekes édesanyát karolták fel, akit a Kisalföld alapítványa is segített korábban.

Mészely Réka

Az eseményen rekordlétszámú, 39 horgász gyűlt össze.

Forrás: kisalfold.hu

A mosonmagyaróvári Tóth Róbertné történetét még márciusban mutattuk be a Kisalföldben. A sokak által Mazsiként ismert asszonyt nem kímélte a sors: kilenc éve méhnyakrákkal műtötték, majd ebből felépülve elvesztette férjét. Így egyedül maradt 16 éves lányával és 19 éves fiával. Egy éve pedig újabb rosszindulatú daganatot találtak nála: a sugárkezelés és kemoterápia ellenére is megmaradt optimizmusa és életigenlése.

Sokan álltak a család mellé

Cikkünk írásakor sokan álltak az édesanya mellé: olvasóink jóvoltából mi is támogatni tudtuk a Jóakarat hídján keresztül, alapítványunk által. Most ismét sokan Tóth Róbertné mellé álltak. Horváth Imre főszervezésében, aki szintén daganatos betegséggel küzdött korábban, a múlt hétvégén jótékonysági horgászversenyt hirdettek.

Horváth Imre főszervező és Kulacs Zoltán névadó szponzor átadja a 225 ezer forintot és a Bodnár Mária által felajánlott fritőzt Mazsinak.
Fotó: kisalfold.hu

Harminckilencen horgásztak

– Azt tudtam idáig is, hogy a horgásztársadalom nagyon összetartó, de ez engem is meglepett, hogy az eseményen rekordlétszámú, 39 horgász gyűlt össze Halászin, az Öreg Csuka horgásztónál, hogy Tóth Róbertnének gyűjtsön össze 225 ezer forintot.

A horgászok három szektorban versenyeztek, melynek végén 249,4 kilogramm volt az összefogás – osztotta meg örömét Horváth Imre, aki nemrég a hospice-házért is gyűjtött, immár többedszerre.

Az A szektorban 61,8 kilogramm fogás mellett Ábrahám Károly nyert (23,87 kilogramm hallal), maga mögé utasítva Pécskai Zalánt és Schmuk Zoltánt. A B szektorban 85,3 kilogramm halat fogtak ki, itt Bősze Balázs bizonyult a legügyesebbnek (20,066 kilogramm hallal), a második Termeczki Gábor, a harmadik Abonyi György lett. A C szektorban akadt a legtöbb, 102,3 kilogramm hal a horogra, ennek közel negyedét az első helyezett ifj. Bali József fogta, itt még Stipkovits Péter és Angyal Ferenc jeleskedett.

A szektorgyőztesek közül kerültek ki az abszolút kategória helyezettjei: aranyérmes Bali József, ezüstérmes Ábrahám Károly és bronzérmes Bősze Balázs. A legnagyobb halat, egy 6,070 kilogrammosat Ábrahám Károly fogta ki. Az esemény fő támogatója az Uno autó-motor bolt, kerékpárszak- üzlet és -szerviz volt, de ajánlott fel különdíjat a fővédnök, Árvay István mosonmagyaróvári polgármester, a Marina Pizzéria, a Dudu taxi & transzfer, a Barkács Street Food, a D. Corner Bar, Nagy Rózsa, a Dobos Horgászbolt, Vizsy Ferenc és a Kühne-étterem is.

Az eseményen rekordlétszámú, 39 horgász gyűlt össze.
Fotó: kisalfold.hu

Fantasztikus, hogy ennyi jó ember van

– Nagyon-nagyon jó érzés, hogy ennyi jó ember van. Ez fantasztikus. Nem találok rá szavakat, ezt nem is tudom nektek megköszönni, mert nincsenek rá szavak – fogalmazta meg örömét Mazsi, akinek segítséget ajánlott fel az Újjáéledés Alapítvány és a Mosonmagyaróvári Darts Klub is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában