A magasság szerelmesei

2021.09.12. 11:22

Különleges mutatványra készül a győri légtornász

Magazinba illő fotók egy világklasszis légtornászpárosról. Ábrahám Patrik fotói már a Kisalföld fotópályázatán is lenyűgözték a zsűrit.

Dániel Viktória

A tehetséges fotográfus feleségét, Ábrahám Bakonyi Anettet fotózza legtöbbet, aki Európa- és világbajnok légtornász, és mindig azt nézi, honnét tudna lelógni.

– A felszerelés mindig a kocsiban van, de olyan is volt már, hogy egy bakonyi túra alkalmával találtunk tökéletes helyet, ahova aztán később visszatértünk – árulta el a nem mindennapi házaspár. Patrik a mezőgazdaságban dolgozik, és kezdetben BMX-versenyeket fotózott.

– Többféle stílust kipróbáltam, például természet- és épületfotózást, valamint szaklapokban is jelentek már meg képeim. Volt egy időszak, amikor kicsit háttérbe szorult ez a hobbi, aztán négy éve találkoztam Anett-tel, és újra elkezdtem fotózni, immár az ő fellépéseiket.

Ábrahám Bakonyi Anett partnerével, Molnár Petrával alkotja a Duo Estrellas formációt. A páros már Európa- és világbajnoki címet is bezsebelt karika kategóriában. Anett elmondta, hogy vannak kötelező elemek a versenyeken, amiket szabadon kombinálhatnak. A bírák nagyon szigorúan pontozzák a végrehajtást a nehézség és a kivitelezés szerint. Emellett 100–150 tanítványuk is van a győri Estrellas Aerial Fitness Studióban, ahol bárki belekóstolhat a légtornászatba.

– Van köztük egy fantasztikusan lelkes ötvenegy éves hölgy is, ráadásul a lánya és hamarosan az unokája is nálunk edz.

Anett és Patrik már számtalan helyen készített fotókat, többnyire saját kedvtelésből. A Duo Estrellas fellépései mellett Pannonhalmán, Tatán és Horvátországban is készültek felvételek.

– Szeretek minél magasabban lenni. Az óriáskerék előtt készülő képnél is több ötlet volt kezdetben, hogy hova tegyük a felszerelést. Korábban észre se vettük azt a fát, ahova végül feltettük a selymet, most viszont olyan volt, mintha pont nekünk nőtt volna oda – tette hozzá viccesen Anett, aki azt is elárulta, hogy a képeket még februárban készítették el, így nagyon hideg volt a fotózás alatt.

Patrik kiemelte, természetesen mindig a biztonság az első. Először egy biztonsági kötelet kell felszerelni és ezután tehetik fel a selymet, ami körülbelül 10–10 méter hosszú. Ez a folyamat körülbelül egy órát vesz igénybe, ezután következik a kötelező bemelegítés és végül a fotózás.

Fotó: Ábrahám Patrik

– Az emberek gyakran megállnak nézni, vagy megtapsolnak minket, a bátrabbak néha odajönnek megkérdezni, hogy mit csinálunk. Negatív visszajelzést még sose kaptunk, aminek nagyon örülünk. A következő tervünk kicsit extrémebb lesz, mint az eddigiek, Anett még magasabbról fog lelógni, mint eddig bármikor. A meglepetést még nem szeretném elárulni, de szeretnék lentről és magaslatról is fotózni és videózni, hogy minél jobban látszódjon a különleges mutatvány – mondta el Patrik, akinek szintén nem egyszerű a dolga, hiszen a modellje szinte mindig mozog vagy pörög a levegőben, így kell elcsípnie a legjobb pillanatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában