Helyi életstílus

2021.08.17. 11:00

Elektromosautós-találkozó volt Gönyűn

Kolozsnéma és Gönyű közös rendezésében tartották meg hétvégén a Dunamenti Fesztivált, melynek egyik fő programja az elektromosautós-találkozó és szakmai nap volt.

Simon Roberta

Audi Q4 e-tron, Fiat 500e, Honda e, Hyundai, Jeep, Kia, Mazda, Peugeot, Seat, Cupra, Škoda, Volkswagen, valamint Tesla modelleket próbálhattak ki az érdeklődők. Illetve élőben is megtekinthették a Magyarországon még nem forgalmazott Dongfeng SERES 3 tisztán elektromos járművet. A négykerekűek mellett a kétkerekű elektromos járművek is képviseltették magukat, így elektromos motorkerékpárokat és rollereket is elvihettek egy körre.

Bemutatkoztak a Mecsekben szolgálatot teljesítő motoros rendőrök a budapesti kollégákkal, illetve a győri városőrség motoros „osztaga” is.

A kiállítás egyik érdekessége volt az elektromos szörf és a városi autózásra alkalmas Honda e, amelynek visszapillantó tükrei helyén apró kamerák mutatják a sofőrnek az utastérben a mögötte lévő forgalmat.

Egyre nagyobb közösséget hódít meg az elektromobilitás. Olyannyira, hogy ezek a találkozók néhány éve havi rendszerességűek lettek. – A Villanyautósok Közösségének egyik legnagyobb ereje, hogy nemcsak egymásnak ismeretlen személyek csoportja, hanem aktív, összejáró tagokból álló baráti társaság. 2019-től országos találkozókat tartunk, gyakran vidéken, havi rendszerességgel. Ezeken az eseményeken összegyűlnek a villanyautót vagy más konnektorról tölthető elektromos járművet használók és az elektromobilitás iránt érdeklődők, hogy a fenntartható közlekedés jelenéről és jövőjéről beszélgessenek, illetve segítsenek egymásnak megtalálni a válaszokat az aktuálisan felmerülő kérdésekre – mondta el lapunknak Németh Ágnes, a találkozók egyik főszervezője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában