amatőr és hobbifotósok képeit várjuk

2021.06.30. 07:09

Érkeznek a pályaművek a Kisalföld „Győr fotósszemmel” amatőr fotós pályázatára

Még egy hétig lehet jelentkezni a Kisalföld „Győr fotósszemmel” amatőr fotós pályázatára. Eddig már 88 pályamunkát küldtek be a résztvevők, akik közül négyen azt is elmondták, miért vágtak neki a versenynek.

Dániel Viktória

Nagy Alex két-három éve kezdett fotózni és felesége biztatására indult a Kisalföld pályázatán.

– Kezdetben telefonnal készítettem felvételeket, most már pedig egy komolyabb gépet használok. A belvárosban és Győr környékén is számtalan szép hely van, ahol szeretek fotózni. Leginkább tájképeket készítek, de mostanában portréfotózással is foglalkozom.

A győri és Győr környéki indulók mellett érkeztek már be pályamunkák téti, acsalagi és rábapatonai versenyzőktől is. Tóth Adrien kisbéri hobbifotós, aki tanulmányai és munkája miatt gyakran jár Győrbe.

– Már nagyon régóta fotózok hobbiszinten, de öt éve kezdtem el komolyabban foglalkozni vele. A képeken nagyon szeretem a részletekre helyezni a hangsúlyt, például egy szép ajtógombrészletre vagy egy különleges tükröződésre. Nem nagyon szoktam pályázatokra jelentkezni, de van néhány régebben készült győri kép, ami nagyon közel áll a szívemhez és úgy gondoltam, jó lenne megmutatni őket.

Homoki Gábor 3 éves amatőr fotós tapasztalattal rendelkezik. Kérdésünkre elmondta, hogy eddig nem nagyon nevezett még pályázatokra.

– Most láttam ezt a lehetőséget az újságban, és úgy gondoltam, hogy érdemes lenne kipróbálnom. Elsősorban madarakat, táj- és természetfotókat szoktam készíteni. Győrben a Radó-sziget és a Kossuth híd a kedvenc helyszíneim, az egyetlen nehézség, hogy szinte mindig sok az ember arra, én pedig jobban szeretem, ha csak a táj látszik a képen.

Horváth-Geiszt Ivett gyermeke születését követően vágott bele a fotózásba.

– Vettem egy középkategóriás, tükörreflexes gépet és elkezdtem próbálgatni. Néha meg szoktam nézni egy-két dolgot könyvekben, de inkább tapasztalati úton szeretek rájönni a dolgokra és látni, hogy mit tudok csinálni a gépemmel.

Horváth-Geiszt Ivett hozzátette: leginkább természeti képeket szeret készíteni építményekről és a tájról.

– A Duna partja mindenhol gyönyörű, emellett nagyon szeretek elhagyott épületeket lencsevégre kapni. Ez az első, hogy pályázaton veszek részt. Úgy érzem, most sikerült egy olyan képet csinálnom, ami igazán kedves a számomra.

A Kisalföld fotópályázatára július 7-ig lehet még jelentkezni bármilyen Győrről készült fotóval. A zsűri által legjobbnak ítélt 40 pályamunka július 13-tól kikerül a kisalföld.hu-ra, ahol az olvasók értékelése alapján dől el, melyik lesz a 10 legjobb kép. Ezeket a Széchenyi Open Art Night Győr kiállítás óriásvásznain láthatja majd a nagyközönség augusztus 9. és szeptember 13 között. A legtöbb szavazatot kapó kép készítője pedig egy 50 ezer forint értékű Media Markt- utalványt is hazavihet. A pályázat pontos részleteit a kisalfold.hu/fotopalyazat oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

A legjobbnak ítélt 40 pályamunkából az olvasók értékelése alapján dől el, melyik lesz a 10 legjobb kép. Ezeket a Széchenyi Open Art Night Győr kiállítás óriásvásznain láthatja majd a nagyközönség augusztus 9. és szeptember 13. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában