Megkaptuk az első táviratot

2021.04.06. 18:41

Esküvő, ballagás emlékét őrzik az első olvasói táviratok

kisalfold.hu

Annak apropóján, hogy a Magyar Posta bejelentette, hogy a hónap végén lezárul egy korszak, elbúcsúzhatunk a távirattól, felhívást tettünk közzé. Arra kértük olvasóinkat, hogy küldjék el azoknak a táviratoknak a fotóit, amiket a mai napig őriznek.

https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/bucsu-a-tavirattol-nosztalgiazzunk-egyutt-10829749/

Gyorsan meg is érkezett az első! Küldje el ön is a [email protected] címre!

Az első két fotó egy kedves olvasónktól érkezett: az egyikben még a ballagása alkalmából kapott gratulációt, míg a másikban már a házasságkötése alkalmából kíván sok szerencsét és boldogságot a Kisalföldi Gépgyár Anyag és Áruforgalmi Osztálya.

Történetet is kaptunk

Egyik olvasónk osztotta meg velünk történetét, amelyből kiderül, hogy miért örült a családja az ínszakadásának:

„A táviratot fogadó postahivatalban az üzenetet kézzel írták a lapra, amit aztán a címzett néha csak nehezen tudott kibogozni. Még 86-ban történt velem egy kisebb baleset: ínszalagszakadást szenvedtem. A férjem rögtön táviratozott a szüleinek az ország másik végébe, hogy ínszakadásom van, kórházba kerültem. Jó lenne, ha a mama eljönne. Valakinek vigyáznia kell a gyerekekre. Még aznap megérkezett a mama és a papa, akik szinte már elsirattak. Mint kiderült, a táviraton lévő ínszakadás szót olyan rondán írták, hogy abból csak az i betűt lehetett tisztán kivenni. Hosszas tanakodás után a kézbesítő úgy vélte, hogy i-vel csak az infarktus kezdődhet. Nagy volt az öröm, mikor kiderült, hogy valójában mi a baj. Ember így még nem örült ínszakadásnak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában