120 millió forint

2020.11.24. 07:41

Megújult a burkolat Sopronban a Király Jenő utcában

Átadták hétfőn az önkormányzati forrásból megújult Király Jenő utcát.

Papp Fanni

2010.10.23 Kirly Jen utcban feljtott t s jrda tadsa, Dr. Farkas Ciprin polgrmester, Barcza Attila orszgygylsi kpvisle,Juhsz Adrienn kpvisel, Sopron, Fot: Griechisch Tams, Kisalfld Fot: GT/KA

Fotó: GT

Folyamatos Sopronban a belső úthálózat korszerűsítése. Hétfőn a Király Jenő utcában és annak környékén adták át a teljesen megújult járda- és útburkolatot.

– Önkormányzati forrásból másfél milliárd forint értékben fejlesztjük a város útjait, járdáit és parkolóit. A program része a Király Jenő utca és környéke, a beruházás közel százhúszmillió forintból valósult meg – mondta Farkas Ciprián polgármester. – Idén megújultak a burkolatok a Jereván-lakótelepen, a Határőr utcában és környékén, az Ibolya úti lakóövezetben, valamint a Király Jenő utcában és környékén. Jelenleg a város számos pontján zajlanak még építkezések, többek között a Virágvölgyi úton – tette hozzá a polgármester.

A Király Jenő utcában felújított út és járda átadása: Farkas Ciprián polgármester, Barcza Attila országgyűlési képviselő,Juhász Adrienn képviselő
Fotó: Griechisch Tamás

 

– Tavaly konzultáltunk a soproni lakossággal arról, hogy miben kellene fejlődnie a városnak. Kiderült, hogy többek között szeretnék, ha megújulnának a lakótelep játszóterei, ezt 2019-ben sikerült is kiviteleznünk. Szintén sokan jelezték, hogy az úttest, a járda és a parkok korszerűsítésre szorulnak – mondta Juhász Adrienn, a 9-es választókerület önkormányzati képviselője.

Az eseményen Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője köszönetet mondott a városvezetésnek, és hozzátette, hogy a térség útfejlesztése példaértékű.

– A soproniak életkörülményei folyamatosan javulnak és erre kiváló példa a közlekedési infrastruktúra fejlődése. A Király Jenő utca új megjelenése jelzi a körzet dinamikus fejlődését – mondta Barcza Attila és hozzáfűzte: nemcsak a város útjai fejlődnek, hanem a térségben találhatóak is. Az M85-ös gyorsforgalmi út építése gőzerővel zajlik és belátható időn belül használatba vehető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában