szent vendégség

2020.04.29. 21:01

Most online is megtekinthetjük a kortárs keresztény művészet díjazott munkáit

Online is bemutatja a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén kiállított alkotásokat a Kecskeméti Katona József Múzeum.

Mint a múzeum közleménye felidézi, a Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) témában megrendezett X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé a kecskeméti múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén még március 14-én nyílt meg, de a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések miatt a tárlat csak két napig volt látogatható.

Az országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítás anyagát ezért a Kecskeméti Katona József Múzeum december 31-éig honlapján is bemutatja.

A virtuális tárlat – amelyet a biennálé alapító kurátora, Gyergyádesz László művészettörténész szerkesztett – betűrendben tartalmazza a zsűri által kiválasztott 146 alkotó művének, sorozatának reprodukcióját, részletes adatait. Ötvenkét esetben pedig a művészek saját szavaikkal mutatják be a kiállított alkotásaikat.

A tárlat előszavában a zsűri összetételére, a díjazottakra vagy a tematikára vonatkozó aktuális tudnivalók mellett a biennálé közel két évtizedes történetéről, a kapcsolódó eredményekről, így a múzeum speciális gyűjteményi egységéről is olvashatnak az intézmény honlapjára látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában