figyeljen oda!

2021.07.21. 10:50

Nem jelölt allergén miatt háromféle ételízesítőt kell kivonni a forgalomból

A Nébih hatósági ellenőrzésen zeller jelenlétét mutatta ki a termékekben, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívják és kivonják a forgalomból az 500 grammos kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeveréket, valamint az 500 grammos Mr. Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.

A közlemény szerint a Nébih hatósági ellenőrzésen mutatta ki a termékekben a zeller jelenlétét, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Kiemelték, a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthatnak ki a termékek, ezért kérik, hogy azokat ne fogyasszák el.

A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban a forgalmazó kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a 2022. február 16-ai minőségmegőrzési idejű, 500 gramm kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékből, akkor azt vigyék vissza bármely Tesco áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és a vételárát visszatérítik – közölte a Nébih.

Az 500 grammos Mr. Spice Ételízesítő, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű termék forgalmazója a Penny Market Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában