Őshonos fafajok

2020.06.05. 10:23

Egymillió facsemetét ültetett a Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. a lezárult erdőfelújítási és -telepítési munkák során négy erdészeti igazgatóságánál egymillió facsemetét ültettek el, összesen 280 hektáron újították fel az erdőket – közölte a társaság.

Kunbaracs, 2011. január 22. A Kunbaracsi Polgárõr Egyesület tagjai önkéntes munkában facsemetéket ültetnek a település határában lévõ szeméttelepen. Az önkormányzat tulajdonában lévõ, tíz éve bezárt és két éve rekultivált félhektáros terület fásítását a polgárõrök kezdeményezték a megyei szervezetüktõl pályázaton nyert ötvenezer forintos támogatás és egyéni felajánlások segítségével. Nem csak a fák ültetését vállalták, hanem a majdani erdõ gondozását is, amely ha vágáséretté válik, akkor a település közintézményeinek fûtését fogja szolgálni. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint

a meglévő erdőterületeken 220 hektáron végeztek telepítést, 60,5 hektáron pedig teljesen új erdőt telepítettek, a facsemeték kiültetése mellett 340 mázsa makkot vetettek el.

Dunaalmás és Tata határában mintegy 30 hektárnyi új erdőt telepítettek, mintegy 166 ezer csemete került a földbe. Hasonló nagyságú, 25 hektár új erdőt ültettek Bábolna és Tárkány körzetében.

Több helyszínen pusztuló, összetört fenyvesek helyére kerültek lombos őshonos fafajok, tölgy és cser állományok.

A társaság tájékoztatása során 2020 őszén és 2021 tavaszán további 48 hektár új erdő telepítését tervezik.

A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes hegység, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül 46 ezer hektáron gazdálkodik.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a cég éves árbevétele 2018-ban 4,9 milliárd, 2019-ben 5,4 milliárd forint volt. A társaság 217 főt foglalkoztat.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában