handball special

2013.03.01. 12:12

Kézilabdás összefogás a Kanyó-családért

Nagy László, Harsányi Gergely, Szabó György és a Grundfos Tatabánya is egy-egy dedikált meze kerül kalapács alá.

A Tatai Atlétikai Club és az MKB Veszprém aukciót indít a nemrég elhunyt Kanyó Antal családjának támogatására, amelyhez a Grundfos Tatabánya Kézilabda Club és Harsányi Gergely, a magyar kézilabda válogatott csapatkapitánya is csatlakozott. Nagy László, Harsányi Gergely, Szabó György és a Grundfos Tatabánya is egy-egy dedikált mezét kínálják „kalapács” alá.

Kanyó Antal a kézilabdás család ismert és elismert tagja, tragikus hirtelenséggel 2013. január 21-én elhunyt. Kanyó Antalt felesége és három fia gyászolja a kézilabdás és a sporttársadalommal együtt. A két klub a család támogatása érdekében döntött az árverésről, amely eredményeként a felajánlott mezek ellenértéke a családhoz kerül.

Felajánlások

• Nagy László meze, melyet az MKB Veszprém teljes csapata dedikált
• Harsányi Gergely dedikált meze
• Szabó György meze, melyet a Tatai AC teljes csapata dedikált
•  a Grundfos Tatabánya Kézilabda meze, melyet a teljes csapat dedikált

A sportrajongók vagy a segíteni vágyók licitjeiket az egyik legnagyobb magyar aukciós website-on 2013. február 27. és március 20. között tehetik meg.

Kanyó Antal a Tatai AC kézilabda csapatának vezetőedzője, Tatabánya másodedzője, aki játékosként háromszor is ünnepelhetett magyar bajnoki címet a Bányásszal, egyszer pedig Magyar Kupa-elsőséget.

Nagy László kézilabdázó, 2000-2012 között az FC Barcelona kézilabdacsapatában játszott, majd MKB Veszprém KC játékosa lett. Emellett a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya volt, 2009-ig. 2012-ben a londoni olimpiára csapatkapitányként tért vissza a válogatottba.
Harsányi Gergely profi pályafutását Nyíregyházán kezdte. 1999-ben a PLER KC játékosa lett,

ahol legjobb eredménye a 2007-es magyar kupában szerzett bronzérem. 2009 nyarán a Ferencváros csapatához, majd a Tatabányához szerződött. A magyar válogatottban 2003-ban mutatkozhatott be. Részt vett a 2004-es olimpián, a 2006-os Európa-bajnokságon, a 2009-es és 2011-es világbajnokságokon, a 2012-es Európa-bajnoksági csapat tagja.

A Tatai Atlétikai Club, több mint 100 éves fennállása alatt mindvégig a tatai sportélet legfőbb szervezője volt.  Filozófiája három pilléren nyugszik: „hazai pálya – hazai játékosok – hazai élmények”. Az egyesületben jelenleg négy szakosztály (kézilabda, asztalitenisz, labdarúgás, aikido) működik. A legsikeresebb szakág hagyományosan a kézilabda, a férfi csapat tavaly az első osztályban szerepelt és a Magyar Kupában is legjobb nyolcig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!