Győr és környéke

2019.05.12. 10:15

Olvasóink segítettek a győri nyugdíjason, aki nehéz helyzete ellenére is rendületlenül alkot, fest és ír

Stecináné Szmolka Klára a Beszélgető Hálózat fáradhatatlan önkéntese is. Anyagi gondjai enyhítésére Jóakarat hídján keresztül támogatást kapott.

Kisalföld napilap

Albérletben él Győrben Stecináné Szmolka Klára. A nyugdíjas asszony anyagi helyzete nehéz, sokféle gyógyszerre kell költenie, sok betegséggel küszködik, rengeteg műtéttel a háta mögött. Mindezek ellenére rendületlenül alkot, fest és verseket ír, a nyugdíjas alkotók kiállításán évek óta szerepelnek művei. A polgármesteri hivatal humánszolgáltatási főosztálya által szervezett Beszélgető Hálózat fáradhatatlan önkéntese.

 

Stecináné Szmolka Klára


Aktívan dolgozik kulturális programokon a nádorvárosi nyugdíjasklubban résztvevőként és szervezőként egyaránt. Az utóbbi időben nagy keserűséget jelent számára, hogy annyira megromlott a kézízülete a korábbi vállbalesete és egy műtét miatt, hogy nem tud kézzel írni. Anyagi gondjai enyhítésére olvasóink jóvoltából a Jóakarat hídján keresztül támogatást kapott, amiből többek között egy laptopot szeretne venni, ami az írásban és a kapcsolattartásban is segítené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!