Győr és környéke

2015.07.29. 14:24

Látványos szakaszába ért a munka a győri szerelmesek és hajléktalanok kedvenc helyén! - fotók

Szemerkélő esőben is dolgoztak a munkagépek a Rába-parton, egy Bobcat pedig a Radó-szigetet "támadta" szerdán.

Szeghalmi Balázs


A 6,2 milliárdos beruházás része a Rába-part megújítása is 

Mint arról korábban többször hírt adtunk, jól láthatóan jelentős változás zajlik épp Győr egyik klasszikus találkozó pontján. A Rába-part lejáróit lezárták, s több helyre kőtörmeléket szórtak.

A szóban forgó szakasz is a Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi, 6,2 milliárd forintos vízgazdálkodási rehabilitációjában érintett terület.


Látványos szakaszába ért a munka a győri szerelmesek és hajléktalanok kedvenc helyén!


Többek közt új padka épül

Az 1-es főutat Győrbe vezető Béke hídtól a Vársarokig a Mosoni-Duna újonnan megépült burkolatához hasonlóan új padka épül változó szélességben (1,5-3,5 méter), menekülő lépcsőkkel a Rába-parton is.

A víziszínpad alatt, körülbelül 125 méter hosszban a jelenlegi burkolatra épülő lépcsős terasz készül, mely segíti majd a vízparthoz jutást, s pihenési lehetőséget fog teremteni az arra járóknak.

Győr egyik országgyűlési képviselőjével, Simon Róbert Balázzsal készített online interjúból pár hete kiderült: a munkálatok több csúszás után idén ősz elején, várhatóan szeptemberben befejeződnek.

Addig is nézzék meg képeinket!

Galéria kép

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!