Győr és környéke

2015.08.07. 19:23

Hőséghullám - Lubickolnak a fürdők

A hőséghullámok sora miatt a térség szinte minden fürdőjében nagyobb a forgalom, mint tavaly, de a következő két-három hétben dől el, milyen lesz a szezon.

Hancz Gábor

"Ez már az ötödik olyan hétvége lesz, amikor ideális strandidő van" – mondta elégedettséggel a hangjában Radovits Tibor, a hegykői fürdő vezetője a Kisalföldnek csütörtökön. A kedvező időjárás a népszerű létesítmény forgalmán is meglátszik: az első hét hónapban csaknem 10 százalékkal többen váltottak belépőt, csak júliusban pedig a tavalyi 16 ezer helyett 19 ezren.

A térségben máshol is bővülést tapasztaltak. Pannonhalmi Petrától, a lipóti termál- és élményfürdő vezetőjétől például megtudtuk, hogy mostanáig tizedével több vendégük volt a tavalyi szezon azonos időszakával összehasonlítva, s hasonló növekedést tapasztaltak a kempingben is.

A különbséget egyértelműen az okozza, hogy míg 2014 júliusa és augusztusa rendkívül csapadékos időt hozott, az idei nyáron ritkán esik és egymást érik a hőséghullámok. "Szerencsére a nagyon erős kánikula sem riasztja el a látogatókat, sőt, a fürdő nagy területének köszönhetően még többen keresnek felfrissülést a medencékben" – mondta Pannonhalmi Petra.


A lipóti fürdőben azt tapasztalják, hogy a legerősebb kánikula sem elriasztja, inkább vonzza a vendégeket. Fotó: H. Baranyai Edina

A lipóti fürdőben azt tapasztalják, hogy a legerősebb kánikula sem elriasztja, inkább vonzza a vendégeket. Fotó: H. Baranyai Edina

A győri Rába Quelle fürdőt naponta 1500–2500-an keresik fel – ezt Horváth Cs. Attila általános igazgatótól tudtuk meg. Ő arról tájékoztatott, hogy forgalmuk eddig szinte hajszálpontosan a tavalyival egyezik meg, s az augusztus 20-i hosszú hétvégéig tartó két és fél hetes időszakban dől el, milyen nyári szezont zárnak.

"Szerencsére hosszú kánikulát jeleznek előre, ha ez bejön, nem lesz okunk panaszra" – tette hozzá. Ugyanebben bíznak Kapuváron is, ahol Szücs Kálmán, a Flóra termálfürdő vezetője azt közölte kérdésünkre, hogy eddig 5–10 százalékkal nagyobb a forgalmuk, mint az elmúlt évben.

A komáromi fürdőben Radics Török Tímea marketingvezető a júliusi adatokról számolt be. Eszerint az előző hónapban 20 százalékkal több vendéget fogadtak.

"Nemcsak a hétvégék erősek, hanem a hétköznapok is" – említette a hőséghullám egyik számukra kedvező hatását. A forgalmat programokkal is igyekeznek növelni, most szombaton például egészségnapot és főzőversenyt tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!