Győr és környéke

2019.06.24. 21:34

Bemutatta vadonatúj versenyautóját a SZEnergy - fotók, videó

A különösen áramvonalas, elektromos jármű olyan tervezési megoldásokkal büszkélkedhet, ami a mezőnyben is különlegesnek számít.

kisalfold.hu

Teljesen új jármüvet épitettek a Széchenyi István Egyetem hallgatói az idei Shell Eco-marathon Europe versenyre, amit július 2-5. között rendeznek meg a London külvárosában. A győriek energiahatékony járműve kívül-belül a jövő technológiai megoldásait idézi. 

 

Fotók



A Shell Eco-marathon Europe energiahatékonysági versenyre idén 160 európai csapat készül az egyedi építésű és fejlesztésű járműveikkel, hogy kiderüljön, kinek a járműve tudja megtenni a legtöbb kilométert 1 liter üzemanyaggal vagy 1 kVVh energiával. Az idei verseny új helyszíne minden csapat számára új izgalmakat hozhat. A diákok idén az innovációs és Technológiai Minisztérium védnöksége alatt képviselik Magyarországot a versenyen. 


A győri csapat az elmúlt egy évet az új jármű tervezésével és építésével töltötte. A különösen áramvonalas, elektromos jármű olyan tervezési megoldásokkal büszkélkedhet, ami a mezőnyben is különlegesnek számít. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!