Győr és környéke

2019.04.11. 23:23

A felpéci tájház 1,3 millió forintos pályázati támogatást kapott

A fejlesztés célja a felpéci tájház külső felújítása. Az elnyert vissza nem térítendő támogatás összesen 1 261 275 Ft, a pályázat 85%-os támogatási intenzitású.

kisalfold.hu

Felpéc Győr-Moson-Sopron megyében, a Téti járásban található település, közel a Pannonhalmi tájvédelmi körzethez. A FELPÉCÉRT Alapítvány 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy a sportélet mellett a kulturális tevékenységet is támogassa a településen.


A VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú "Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés" című pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének a javítása és a vidéki települések vonzóbbá tétele.


Ehhez olyan, a fenntarthatóság növelését és a társadalmi felzárkózást és az egész életen át tartó tanulást elősegítő fejlesztések szükségesek, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bírnak.


A támogatás összege a "vidéki térségek településképét meghatározó épületek külső rekonstrukciójáról és energetikai korszerűsítéséről" szóló 2. célterületen maximum 50 millió Ft, intenzitása 75% és 95% között lehet.

Címkék#Felpéc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!