Győr és környéke

2019.06.20. 09:00

Jegypénztáros a Virágpiacon - Gáti Oszkár színháza újra nyit Pannonhalmán

Néhány napja tette közhírré Gáti Oszkár: aki jegyekhez szeretne jutni Pannonhalmán nyíló új színházába, megtalálja őt szerdán öt órától a győri Virágpiacon.

Werner Krisztina

A délután már kietlen téren egyedüli árusként ült a Jászai Mari-díjas színész, így könnyen rátaláltak a jegyért érkezők. Egyszer talán tananyag lesz az az üzleti modell, amit a hetvenéves művészből lett színházigazgató sikerrel űz: az internetes közösségi médiában közzétenni, hogy melyik padon, mikor lehet hozzájutni a portékához. Jelen esetben a Férfiak szexuális világa az "árucikk", amit júliusban adnak elő a színházteremmé átalakított pannonhalmi művelődési házban. Gáti Oszkár ígéri, hogy minden a megszokott marad, a jegyár és a színvonal változatlan.

Gáti Oszkár

Jó választás lett a Virágpiac, az öt órai nyitás előtt már többen tébláboltak az asztalka körül. A hiánygazdálkodás rossz emlékeit idézve, ugyanúgy, mint a Menház Színpad pénztárában, korlátozott számban adta csak a jegyeit Gáti Oszkár, azzal az egyszerű indokkal, ha a meghirdetett nyitás előtt elad mindet, akkor megverik, a pontosan érkezők.


– Hogy talált rá erre a jegypénztárra?


– Egyszerűen kerestem egy helyet a városban, ami központi, mindenki tudja, hogy hol van és van egy pad, ahova én leülhetek.


– Nézem a jegyet, Vinnai András: Férfiak szexuális világa, zenés férfihiszti. Ezzel nyit a Club70 névre átnevezett színháza?


– Igen. Július 12-én. A Club 70 projekt név, Pannonhalma az egyik helyszín, ahol folytatom. Elkezdték már csinálni a győri lakásszínházban a színpadot és a nézőtéri emelvényt, két hét múlva csinálják a mosdókat a nézőknek, a székek már megvannak. Az Achim András utcában lakásszínházat nyitok szeptembertől.


– Egy színházat veszített, kettő lesz helyette?


– Igen. Jövő nyáron meg lesz egy szabadtéri is a kertben.


– Térjünk kicsit vissza oda, ahol abba hagytuk a történetet: a pannonhalmi önkormányzat megtette azt a gesztust, hogy pályázható céggé tudta minősíttetni magát. Mi a helyzet a pályázattal?


– Nem nyertem. A maximumra pályáztam, mert azt szokták mondani, ha a felét adják már boldogság van. A felét se adták. Egy pontrendszer alapján nem kaptam egy fillért sem. Fekete Péter államtitkár úrtól azt a választ kaptam, hogy magánszínházat nem támogatnak. Ezen már túl vagyok. Remélem, hogy telt házas előadásokkal támogatnak majd a nézők és azok a vállalkozók, akik eddig is segítettek. Mindenki nagyon fontos, mert drága fenntartani egy színházat és a jegy árából nagyon nehéz.


– Milyen lesz a pannonhalmi színház?


– A Kazinczy Ferenc Művelődési Házban kaptam lehetőséget, ahol hatalmas nagy tér van. Ezt le fogom felezni egy fekete függönnyel, mert szeretném az intimitását megtartani a színháznak. Első körben 4500 forint a jegy, de bocsánatot kérve valószínűleg fel kell emelnem ősztől. Szervezem azt is, hogy akinek nincs kocsija kijusson Győrből. Szereztem autóbuszt, ami 40 ülőhellyel elérhető buszjegyáron, maximum 4–500 forintért viszi és hozza a nézőket. Egyelőre havi egy előadást ígértem az önkormányzatnak, ezt tartom. Ha nagy siker van és nagyon szeretik, akarják és hamar elfogynak a jegyek, akkor lehet több is. Amit már most tudok, hogy szombaton vittem ki a jegyeket a Tourinformba és szerdán már csak négy volt, a többit eladták.

Rajongók


Hogy mi Gáti Oszkár varázsa, az az utókorra való feladvány lesz. Talán, ha a Marson nyitna színházat oda is hosszú sorok állnának. Nyitás előtt érkezett az a hölgy, aki több mint tíz jegyet szeretett volna vásárolni, de a szigorú jegypénztáros csak négyet adott neki. Azt csak nekünk mondta el, hogy Pannonhalmán is vett már jópárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!