Győr és környéke

2019.06.08. 09:00

Eldőlt, ki tervezi a 84 szobás sporthotelt Győrben

A győri Fényjel Stúdió Kft. nettó 73 millió forintos ajánlattal nyerte el a győri sporthotel kiviteli terveinek elkészítését. A létesítmény építése a legkorábban jövőre kezdődhet meg.

Hancz Gábor

A kormány Modern Városok Programja részeként többek között egy sporthotel is épül Győrben. Az Olimpia utcába, az Aqua Sportközpont és a Holt-Rábca közelébe, egy csaknem öthektáros telekre tervezett létesítmény kiviteli terveinek elkészítésére az önkormányzat tavaly augusztusban írt ki tendert, amely azonban idén év elején eredménytelenül zárult. A város újabb eljárást hirdetett, amelyen a budapesti Global Terv Kft., a szintén fővárosi Perfektum Építész Kft., a pécsi Masszi Építész Iroda Kft., a győri ZIP Architects Kft.-ből és a budapesti V.T. Arch Kft.-ből álló konzorcium, valamint a győri Fényjel Stúdió Kft. indult. Az Európai Unió közbeszerzési lapjában kedden megjelent tájékoztató szerint az utóbbi cég lett a nyertes nettó (azaz áfa nélkül) 73 millió forintos ajánlattal.

​Az Aqua Sportközpont és a Holt-Rábca mellett épül fel a 84 szobás sporthotel. Fotó: Mészáros Mátyás

A társaságnak a szerződéskötéstől számítva 120 napja van a tervek elkészítésére. Ez szeptemberi időpontot jelent. Az önkormányzat utána hirdethet feltételes közbeszerzést a sporthotel felépítésére, majd még a kormánynak is döntenie kell a forrás biztosításáról, azaz a munkálatok optimális esetben jövőre kezdődhetnek el.

Az edzőtáborok megtartását is segítő szálloda összes hasznos alapterülete csaknem 5100 négyzetméter lesz. A vendégeket 84 szoba várja majd, amiből 13-at mozgáskorlátozottaknak alakítanak ki. Az első emeleten található wellnessrészlegben pezsgőfürdő, gőzkabin, sókamra, masszázshelyiség, napozóterasz, valamint szaunák kapnak helyet. Onnan fedett, acélszerkezetű híd teszi lehetővé az átjárást az Aqua Sportközpontba. A hotelben akár 120 személy befogadására alkalmas előadóterem és melegítőkonyha is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!