Győr és környéke

2019.05.24. 09:00

Jótékonykodnak Az Öröm Hírnökei Győrújfalun

Évekkel ezelőtt néhány helyi muzsikus elhatározásából megszületett az a lelkes csapat, amely Az Öröm Hírnökei néven szolgál templomokban és ünnepségeken. Az együttes közösségének külön bája, hogy a tagok többsége két-, három-, sőt, négygyerekes anya vagy apa.

Gülch Csaba

Az Öröm Hírnökei zenekar és kórus szereplései az évek során kinőtték a győrújfalui katolikus templom falait, egyre több helyre hívják a zenekart környékbeli és távolabbi településekre is. A nemrégiben lezajlott és a jövőbeli szerepléseikről Szabó Balázs zenész, színész, az együttes szóvivője számolt be lapunknak.


– A május elsején tartott, a kétezer-húszas eucharisztikus kongresszus programját bemutató zarándokmise előtt Veres András győri megyés püspök felkérésére félórás zenés áhítatot tartottunk, illetve az áldozáskor is közreműködtünk muzsikánkkal a bazilikában. Május huszonötödikén a hagyományos Szeretetnapon szerepelünk, illetve zenélni fogunk a püspöki nagymisén is.


Szabó Balázs elmondta, hogy ugyancsak aznap délután a győrújfalui katolikus templomban Hit és haza címmel adnak koncertet, amelynek teljes bevételét a "HétszínVirág" Közhasznú Egyesületnek ajánlották fel. A jövőben még lesz egy komoly feladatuk: készül egy Győrújfalut népszerűsítő turisztikai film, amelynek Balázs által írt zenéjét Az Öröm Hírnökei produkálják, ősszel pedig egy népdalokból összeállított műsorral lépnek a közönség elé.

 

Az együttes tagjai jótékonysági hangversenyre készülnek a

Az együttes tagjai jótékonysági hangversenyre készülnek a "HétszínVirág" Közhasznú Egyesület javára.


Hauk Jánosné, a "HétszínVirág" Közhasznú Egyesület elnökhelyettese elmondta, szervezetük célja elsősorban a halmozottan sérült fiatalokat nevelő családok érdekképviseletének elősegítése, illetve olyan intézmény létrehozása, amelyben megoldható a Győrben és környékén élő, halmozottan sérült személyek napközbeni ellátása.


– Rádióban hallottam egy riportot Az Öröm Hírnökeiről, ez adta az ötletet, hogy megkeressem Szabó Balázst, aki készséggel igent mondott a felkérésünkre. Korábban a Ghymes együttes is segítette ilyen módon egyesületünket – említette Hauk Jánosné.


– Minimális a bevételünk, de szeretnénk minél több családot támogatni, ezért folyamodunk olykor ilyen alkalmakhoz. Egyórás műsor szerepel a programban, majd utána házi süteménnyel és üdítővel látjuk vendégül a résztvevőket, illetve lehetőség nyílik egy ismerkedő beszélgetésre is egyesületünk tagjaival. Az adományként kapott bevételt arra szeretnénk fordítani, hogy öt család elutazhasson az orfűi akadálymentes napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!