Győr és környéke

2019.05.20. 17:28

Életünk a fecskékkel - Már látogatható a rajzkiállítás Győrben - fotók

A fecskék drámai fogyása miatt lapunk Mentsünk együtt fecskét! címmel indított kampányt, hogy felhívjuk a figyelmet a kis madarak fontosságára.

kisalfold.hu

A klímaváltozás és a természetes fészkelőhelyeik átalakítása, lerombolása miatt veszélybe került a közép-európai fecskeállomány. Hazánkból egy-két millió fecske hiányzik, pedig ők biológiai védelmet jelenthetnek a rovarok által terjesztett betegségekkel szemben is. A fecskék drámai fogyása miatt lapunk Mentsünk együtt fecskét! címmel indított kampányt, hogy felhívjuk a figyelmet a kis madarak fontosságára, mozgósítsunk élőhelyeik gyarapítására.

Fotók


A kampány részeként Életünk a fecskékkel gyerekszemmel címmel rajzpályázatot írtunk ki, amelyben arra kértük az általános iskola alsó tagozatára járó gyermekeket, hogy rajzolják meg, milyen az életük a fecskékkel. Felhívásunkra az ország minden pontjáról majdnem 400 rajz érkezett. Ezekre végül majdnem 4000-en voksoltak a kisalfold.hu-n. A legtöbb szavazatot a zalaszentgróti Tóth Hanna műve kapta, a második helyen a lipóti Szokolics Nóra rajza végzett, a harmadik a tatai Iványi Zsolt István alkotása lett.


A 80 legtöbb szavazatot kapott pályamunkát hétfőtől a GYSZSZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és Szakgimnázium aulájában (Győr, Kodály Zoltán u. 20-24) lehet megtekinteni. A hétfői megnyitón lapunk főszerkesztője, Garamvölgyi Imre elmondta, hogy kiadónk örömmel állt a fecskék megmentésért indított kampány élére. Fekete Szabolcs, a Móra-iskola tagintézményvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy örömmel adtak otthon a kiállításnak, és reméli, a rajzpályázat eredményeként még több gyermek ismeri meg közelebbről és szereti meg ezeket a szép és hasznos madarakat. A kiállítás június 14-éig tart nyitva minden hétköznap 14.30-tól 20 óráig látogatható.

Fecske rajzpályázat - kiállítás


Helyszín: Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium Aulája (Győr, Kodály Zoltán u. 20-24, 9023)

Minden hétköznap 14.30-tól 20 óráig látogatható!


Az összes rajzot pedig ebben a videónkban nézheti meg:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!