Győr és környéke

2018.12.16. 19:12

Fürdött a három gyerek, amikor kigyulladt fejük felett a ház Láziban

Nem sérült meg senki, de a házat minden bizonnyal le kell dózerolni, olyan rossz lett a statikai állapota. Összefogott a falu, egyelőre a kultúrház épületében alszanak a károsultak: az édesanya és három gyermeke.

kisalfold.hu

Leégett egy családi ház vasárnap délután Láziban, az Akácfa utcában. A helyszínre a pannonhalmi, a győri és a kisbéri hivatásos, valamint a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat.


"Az esetnél senki sem sérült meg, de a ház lakhatatlanná vált" - számolt be a tűzről Kajtár József, Lázi polgármestere.


Mint megtudtuk, valószínűleg elektromos hiba okozhatta a tüzet, a délután fél ötkor felcsapó lángok gyorsan végigfutottak a tetőn, amely hamar összeomlott.


"Egy édesanya három gyermekével élt a családi házban, a gyerekek éppen a fürdőszobában fürödtek, amikor észrevették a tüzet, szerencsére ki tudtak menekülni az égő házból" - mondta el a polgármester, viszont hozzátette: a házat minden bizonnyal le kell dózerolni, olyan rossz lett a statikai állapota.


A három fiút az édesanya egyedül neveli, mindhárman kiskorúak, a legnagyobb az általános iskola hetedik, a két kisebb az ötödik osztályába jár. Egyelőre az önkormányzat segítségével sikerült elhelyezni a családot - jelenleg a kultúrház épületében alszanak -, összefogott a falu, a polgárőrség is segített ruhákkal, takarókkal, de hosszú távú megoldás még nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!