Győr és környéke

2018.09.11. 17:06

Esélyt adnának a rászorulóknak

Szociális és gyermekvédelmi szakemberek, a hátrányos helyzetű emberekkel foglalkozó karitatív szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások képviselői vettek részt többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Felzárkóztatási Fórum keddi ülésén Győrben.

kisalfold.hu

 Az eseményen az eddigi tapasztalatokon alapuló jó gyakorlatokat ismertették: bemutatkozott a Mosonmagyaróvári Család- és KarrierPONT, a Montázs projekt, a Győszemerei Tanoda és a szanyi telepprogram. Emellett előadások hangoztak el a gyömörei önkormányzat együttműködésében megvalósított projektekről.


A fórum által koordinált, 2020 őszéig tartó programokra 65 millió forint európai uniós támogatást nyert a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, amelynek elnöke, [namelink name="Németh Zoltán"] a Kisalföldnek elmondta: a célcsoportok – a mélyszegélységben élők, a romák, a gyerekek, az idősek, a nők és a fogyatékossággal élők – esélyeit szeretnék növelni azzal, hogy megismertetik őket a boldoguláshoz nélkülözhetetlen kulturális normákkal. „Az olyan gyermek például, aki otthon nem látott vízöblítéses vécét, hatalmas hátránnyal indul. Az ilyen hátrányok csökkentését is szeretnénk elérni" – fogalmazott a politikus. Hangsúlyozta: igyekeznek annak a lehetőségét is megteremteni, hogy akik félbehagyták az általános iskolát, elvégezhessék a nyolc osztályt, anélkül ugyanis biztosan nem tudnak elhelyezkedni.


Németh Zoltán beszélt arról is, hogy a munkaerőhiány enyhítésének egyik módja, ha a hátrányos helyzetű, szegény sorsú embereket hozzásegítik ahhoz, hogy beléphessenek a munka világába. A program ehhez is hozzá kíván járulni. A folytatásban járásonkénti munkacsoportülésekre kerül sor októberben és novemberben.

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!