Győr és környéke

2018.08.29. 10:46

Ezért nem szállítják el a növényi hulladékot a Szegfű utcánál Győrben

"Már több mintegy éve, hogy Szegfű és az Újító utcák kereszteződésénél nem szállítják el a kerti növényi hulladékot" - írta olvasónk. Utánajártunk.

kisalfold.hu

Már több mintegy éve, hogy Győrben a Szegfű és az Újító utcák kereszteződésénél a Győr-Szol nem szállítja el az utcai kertekből származó komposztálható kerti növényi hulladékot. Több alkalommal szóltunk a közterület-felügyelőknek is, de eredmény nélkül. Korábban egy teherautóval elvitték ezeket a komposztálható növényi kerti hulladékokat, de már több mint egy éve ezen a teljesen elhanyagolt városrészen nem történik meg. Kérdésünk: pusztítsuk el az utcai kertjeinket és a helyüket hintsük be sóval? Ekkora mennyiséget nem tudunk a házi kukákban elszállíttatni. Mellékeljük a fényképet és szíves segítségüket kérjük

- írta olvasónk.

 


Megkeresésünkre a Győr-Szol Zrt. az alábbi tájékoztatást adta:


A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakókat és érdeklődőket, hogy a 68/2003. (XII. 19.) Önkormányzati rendelet 9. paragrafusának "e" jelű pontja egyértelműen kimondja, hogy:


"A tulajdonos, használó gondoskodik: az ingatlannal határos járdaszakasz, továbbá ha a járda mellett területsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület gondozásáról és tisztán tartásról."


Ennek értelmében a fényképen jelölt helyeken lévő, illegálisan lerakott zöldhulladék elszállítása az ingatlan tulajdonosának, használójának a kötelessége.


Megoldásként egyrészt a hulladékudvarokat tudjuk ajánlani, ahová a jogosultság igazolása után a fotókon is látható fás szárú zöldhulladék térítésmenetesen és környezetbarátmódon beszállítható. Az ugyancsak a fényképeken lévő lágyszárú zöld hulladékok elhelyezhetőek a barna fedeles hulladékgyűjtő edényekben, ami egyébként az ott lakók rendelkezésére áll. Amennyiben a biokuka esetében kapacitásbeli probléma van, úgy a GYHG Nonprofit Kft-től plusz edényzet igényelhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!