Győr és környéke

2018.05.18. 11:56

Meglestük a PannonHajsza pályáját Cseszneken - fotók

A hétvégi PannonHajszára közel 2000 embert várnak a szervezők. A pálya készültsége 90 százalékos, Tálos Gergőek az utolsó simításokat végzik.

Szeghalmi Balázs

Egy hete épül a pálya


Már csak egyet kell aludni és rajtol a PannonHajsza Cseszneken. A győri szervezők már tavaly is a cseszneki vár csodás természeti környezetében rendezték a versenyt. Idén május 19-én kezdődik a nagy kihívás.


A népszerű akadályfutást szervező Yakuza Fitness csapata a cseszneki Kisbükk Majorban közel egy hete készíti elő a pályát a hétvégi versenyre. Csak a major 60 hektáron terül el, ezen kívül 9 km-es körön belül dolgoznak Tálos Gergőék.

 

Palánkra fel! A rövid távon 15+, a hosszún 20+ akadály vár az indulókra.

A cseszneki PannonHajszáról ide, ide, ide és ide kattintva olvashatják korábbi cikkeinket.

Közel 2000 embert várnak


"Az utolsó simításokat végezzük, a 7+ és a 15+ km-es pálya készültsége is 90 százalékos. Az esős időjárás kicsit nehezítette a dolgunkat, de legalább mi is kihívással szembesültünk" - mondta mosolyogva Tálos Gergő. A 15 fős, jól összeszokott csapat Bosco kutyával kiegészülve eddig nem használt akadályokat is kitalált a cseszneki pályára. Anélkül, hogy mindent elárulnánk: lesz vizes árok, ahol rúd segítségével kell majd megúszni a fürdést.


Közel 2000 ember kikapcsolódásáról, biztonságáról több mint 150 szervező fog gondoskodni szombattól. A pályán nem csak erőre, józan észre is szükség lesz. Egyrészt a szintemelkedés miatt, másrészt a héten sok eső esett a Bakonyban is, ezért a pálya csúszós. A szervezők péntek késő délután még egyszer bejárják a rövid és hosszú pályát is, hogy minden stimmeljen.

Pár fontos információ a PannonHajszáról


- Helyszíni nevezésre van lehetőség, ha ismerős, barát, családtag kedvet kap indulni a versenyen.


- Rengeteg információt osztanak meg a szervezők a Facebook-eseményben


- Bemelegítéseket minden félórában tartanak.


- Az első rajt 9:00-kor az utolsó 12:00-kor lesz. Előreláthatólag a versenyfutamok eredményhirdetését 13 órakor tartják.


- Érdemes hosszú ujjú, hosszú szárú ruházatot viselni a sérülések elkerülése érdekében.


- Az útvonalat fehér PannonHajszás szalagokkal és táblákkal jelölték. Mivel két táv versenyzői együtt indulnak, figyelni kell a jelzéseket. A karszalag színe mutatja, hogy a kereszteződéseknél merre kell futni (piros szín 7+ km, kék szín 14+ km).


- A versenyfutamosok rajtszáma színes, az élményfutamosoké fehér.


- A chipet a bokára vagy a cipőre kell tenni, így érzékeli a rendszer.


- Parkolás 500 Ft/autó.

 

Térkép a parkolóról.

Térkép a parkolóról.


- Zuhanyzási lehetőség lesz, 3 női és 3 férfi tusolóval.  


- Csomagmegőrzésre is gondoltak a szervezők, a rajtszámmal együtt lehet leadni és felvenni a csomagot. A csomagmegőrzés díja 200 Ft.


- A fesztivál területen meleg étel, streetfood és ital vásárlására is lesz lehetőség.


- Vasárnap a gyerekeké. A 6-10 éves korosztályú gyerkőcöket várják a GyerekHajszán, 11-19 éves korosztályt a SuliHajszán. Ezekben a futamokban is biztosítanak lehetőséget helyszíni nevezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!