Győr és környéke

2018.04.09. 02:21

Így értékelnek a megyei pártvezetők - A részvétel becsapós volt

Az összes, parlamentbe bejutott párt megyei vezetőjét értékelésre kértük - este tizenegy óra után, amikor az előzetes eredmények végre hivatalossá váltak.

[namelink name="Kara Ákos"] (Fidesz–KDNP): – Nagyon örülök az eredménynek és nagyon köszönöm mindenkinek, aki ránk szavazott. Napközben egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy a magas részvétel esetleg kormányváltó hangulatra utalna. A több szavazó nem a helyi mozgósítás miatt mozdult meg, azt gondolom, valóban átjött az üzenet, hogy ez most sorsdöntő szavazás, ahol mindenkinek a voksára szükség van. A megyei kerületek mindegyikében nyertünk, külön öröm számomra, hogy Sopronban Firtl Mátyás munkáját fiatal, agilis utódja úgy tudja folytatni, hogy a választók bizalmát már most megszerezte. Nem utolsósorban köszönöm annak az 535 embernek a munkáját, aki az én kampányomat segítette; s azokét is, akik a párttársaimnak segítettek ugyanígy.

 

[namelink name="Kránitz László"] (MSZP): – Csodavárás nem volt bennünk, bár amikor a napközbeni részvételi eredmények érkeztek, abban bíztunk, hogy a magas szám a kormányváltó hangulatot tükrözi. Látva az eredményeket – leginkább itt, Győr-Moson-Sopron megyében – elmondhatjuk, hogy ez nem így volt. Csalódott és szomorú vagyok, hogy a Jobbik már megelőzött minket: négy éve még csak egy körzetben vert meg itt minket, most fordult a kocka, mi lettünk a harmadikak. Ha lett volna összefogás, akkor is ugyanez történik; az MSZP magának köszönheti, hogy ide jutott. Le kell ülni, át kell gondolni a dolgokat, én önkritikus vagyok, ahogyan négy éve is az kellett, hogy legyek.

 

[namelink name="Glázer Tímea"] (DK): – Reménykedtünk napközben, hogy a részvételi számok nekünk kedveznek, s mivel a valasztas.hu napközben gyakorlatilag alig működött, s este sem hozták nyilvánosságra az eredményeket, ezért a valósággal akkor találkoztunk először, amikor a választókörökből a delegáltjaink az első híreket elmondták nekünk. Csalódásként élem meg az eredményt, s ez azért fáj nagyon, mert néhány helyen utánaszámoltam, hogy egyetlen ellenzéki jelölttel esélyünk lett volna megszorítani a Fidesz–KDNP jelöltjét, egy jó kampánnyal pedig akár le is győzhettük volna valamelyiket. A DK végig nyitott volt az együttműködésre, azt gondolom, nem rajtunk múlt ez a része. De a „mi lett volna, ha..."-val kezdődő mondatnak vasárnap óta nincs sok értelme.

 

[namelink name="Jenei Ferenc"] (LMP): – Az egyéni eredményeinket reálisnak tartom, bár kétségkívül jobbak is lehettek volna. Az országos listás eredményünkre biztosan igaz ez a kijelentés. Napközben a magas részvételnél féltettem egy kicsit az LMP-t, mert azt gondoltam, hogy ők protest szavazók lesznek, akik sokkal inkább jobbikos és momentumos voksolók, nem pedig LMP-sek. Az eredményt látva kijelenthető, hogy biztosan voltak köztük nagyszámú kormánypárti szavazók is. Az eredmény azt mutatja, hogy az összefogás és az egyedül indulás elve is megbukott a 2018-as választáson, ez a langyos összefogás, amit sikerült elérni, nem vezetett semmire. Ha valóban egy jelölt állt volna szemben a kormánypárti jelölttel, másképp alakulhatott volna. De nem alakult így. 

 

Természetesen a Jobbik megyei pártelnökét is hívtuk (előzetes egyeztetés után), de egyelőre többszöri hívásunk ellenére sem sikerült elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!