Győr és környéke

2017.01.14. 22:48

Győr a világ közepe - Nagyot szólt a Médiabál 2017 - újabb fotók

2017-ben is az ország legnagyobb házibulijával kezdődik Győrben a báli szezon.

kisalfold.hu

Médiabál 2017 - Bertleff András felvételei.


Médiabál a sport jegyében


„Győr a világ közepe" – szólt az idei győri Médiabál mottója, s így is érezhették szombaton este a vendégek. Az ország egyik legnagyobb társasági eseményén részt vettek a kulturális, a társadalmi, a politikai és a sportélet nagyjai, s természetesen a média képviselői is. Már 14 éve hagyomány, hogy az új esztendő ezzel a rangos eseménnyel kezdődik Győrben, az egyetemi sportcsarnokban.

 

Médiabál 2017 II. A Kisalföld felvételei.



A Médiabál alaphangulatát a Győri Filharmonikus Zenekar és Nyári Károly jazz-zongorista, énekes és dalszerző közös produkciója adta meg, majd az éjszaka folyamán még több dal is felcsendült előadásukban. Az est házigazdái Gönczi Gábor, Kósa Roland és Pálfalvi-Pottyondy Nóra volt. A fellépők felkonferálásán túl az egyik legrangosabb elismerést, „Az év médiaszemélyisége" díjat is közreműködésükkel adták át: Héder Barna  újságíró, műsorvezető lett ezúttal a cím birtokosa. Méltatásában is megemlékeztek Héder Barna 2016-os munkásságáról, amit köszönőbeszédében ő maga is úgy jellemzett: „nem mindennapi év volt". Csapatával ők gondoskodtak a futball Európa-bajnokság, a riói olimpia és paralimpia közvetítéseiről is. Az elismerés a sportélet egyik kiválóságának szólt tehát, ahogy Győrben a sportról fog szólni az idei év. Többen felhívták a közönség figyelmét a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, ami Magyarország első olimpiai eseménye lesz. Az idei Médiabál tematikáját is ez adta, még a tombolajegyek azonosítói is különböző sportágak voltak.


A médiabálon a főszerep természetesen  a táncé volt. Az ország legnagyobb házibuliját a győri balettiskola növendékeinek tánca nyitotta meg. A hangulat Gáspár Laci és Szekeres Adrien színpadra lépésekor hágott a tetőfokára, a két énekes közös duettjét, a „Kikötőket" mindenki nagy örömmel fogadta, megtelt a táncparkett.


Nyári Károly lányai, a Nyári testvérekként ismertté vált Aliz és Edit is ismert slágerekkel szolgáltatott talpalávalót, s néhány dal erejéig a színpadra lépett Dallos Bogi és Vastag Tamás.


A bálozók között feltűnt több híresség, Győrben szórakozott szombaton este többek között Jakabos Zsuzsanna olimpikon és Szolnoki Péter zenész is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!