Győr és környéke

2016.11.29. 13:05

Ez a jövő: drónok a bűnüldözésben, mindennapokban - bemutató Győrben

Drónok a levegőben, migránsok a határon, munkaerő probléma a vállalatoknál címmel tartottak vagyonvédelmi konferenciát Győrben, a kereskedelmi és iparkamarában.

kisalfold.hu

˝Ez a jövő˝ – mondta a drónokról Váczi Attila győri rendőrkapitány, rendőr alezredes keddi előadásában a IV. Nemzetközi Vagyonvédelmi Konferencián a győri Kamara székházban.


„A rendőrség nyitott az új technikai eszközök alkalmazására. A drónokkal új felületekről készíthetne fotókat a rendőrség, a madártávlatból felvett anyagokat aztán nyugodtan elemezhetnénk" – folytatta a rendőrkapitány. 


A drónokkal rögzíteni lehetne az érintetlen helyszínt, forrónyomos üldözésnél könnyebb lenne megtalálni a rejtekhelyeket és az üldözött elhagyott tárgyait, ezzel gyorsítanák a munkát. Terepkutatásnál szintén gyorsan lehet nagy területeket átvizsgálni.


„Lehetne használni őket események biztosítására, például ahol nagy tömeg gyűlik össze. Illetve a határnál is bevethetőek. A közlekedés biztonságot is segítenék a drónok, akár szabálysértések dokumentálására, akár baleseteknél a helyszíni munkálatos támogatására" – hangsúlyozta Váczi Attila, aki még hozzátette, a drónok sok emberi munkaerőt váltanak ki, így azt máshol vethetnék be. A jövő viszont még sok kérdést tartogat a drónok méretétől más alkalmazási lehetőségeik.


 

Drónok a mindennapokban és a közbiztonságban


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!