Győr és környéke

2016.09.26. 13:36

Holttestet találtak a Mosoni Dunában - fotók

Címkék#Duna#Bácsa

A Fertő Tavi Vízipolgárőrség speciális kutató és mentő csapatának ügyeletese riasztást kapott, hogy a Mosoni Dunában egy emberi testnek tűnő valami úszik.

kisalfold.hu

Információink szerint a vízen úszó holttest egy férfi volt. A megyei rendőr-főkapitányságon kérdésünkre elmondták, szakembereik az idegenkezűséget kizárták az ügyben.


Korábban:


Mivel a jelzés nem volt egyértelmű, akár egy életben levő, eszméletlen személy is lehetett a vízben életmentési riasztást adtunk ki - közölte [namelink name="Gáncs Gábor"], a Fertő Tavi Vízipolgárőrség elnöke. - Munkatársaink tizenöt percen belül hajóval vízen voltak és a rendőrség munkatársaival közösen - megkezdték a feltételezett személy utáni keresést.

 

Keresés a Mosoni Dunán



A kutatás eredményes volt, mintegy húsz percen belül a Mosoni Duna bácsai befolyójával szemben egy uszadék fán elakadva a polgárőrök meg is találták a testet. Miután kiderült, hogy élettelen emberről van szó, a rendőrséget erről értesítették, akik hívták a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot is.

 

A helyszíni eljárás során a mentést a vízipolgárőrök hajóval, a katasztrófavédelem egy munkatársának bevonásával végeztük el - folytatta Gáncs Gábor.


Az élettelen testet a Mosoni Duna egy kettőszáz méterrel feljebb levő szakaszán partra húzták és átadták a hatóságok részére. A rendőrség helyszínelői elvégezték a vizsgálatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!