Győr és környéke

2016.08.25. 13:11

Vérborbolya is nő a megszépült győri körforgalomban

kisalfold.hu

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában folyamatosan szépülnek meg a városban a körforgalmak. Az Új Bácsai út harmadik, a településrész temploma közelében lévő körforgalomban is dísznövények találhatóak. A kör külső, másfél méteres sávját füves területté alakították, a középpont felé eső következő három méteres sávba évelő növényeket: levendulát, kúpvirágot, deres cserkeszt, kasvirágot telepítettek. A Szentkorona körül egynyári virágok díszlenek. A legbelső területre vérborbolya és cédrusfa került.

 



[namelink name="Radnóti Ákos"] városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. tavaly kezdte el megújítani a városban található körforgalmak díszítő növényzetét. A munka első szakaszában már megszépült a Jedlik híd lábánál, a Tihanyi Árpád út – Földes Gábor utca kereszteződésében, a Nádorvárosi temető előtt, valamint az új Bácsai úton található első körforgalom. Az említett körforgalmak közepére a Győr-Szol évelő növényeket, cserjéket telepített, díszkaviccsal és mulccsal tette esztétikusabbá a virágágyakat, valamint öntözőrendszert is kiépített.


A tervek szerint hasonló rekonstrukción esik át az Új Bácsai úton a középső körforgalom, a Fehérvári úton a Graboplast központi épülete előtti, valamint az Ipar út – Fehérvári út – Szigethy Attila út kereszteződésében lévő körforgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!