Győr és környéke

2016.04.20. 10:33

Rengeteg volt a traffipax a megyében: Pázmándfalun rögtön 6 gyorshajtót kapcsoltak le - fotók

Tart a Speedmarathon - Csütörtök reggel hat órától, egy napon át óriásrazziára számítsanak az autósok. Kollégánk Győrújbarátról jelentkezett, ott két helyen is mérnek, de a rendőrök jönnek Győrbe is.

Sudár Ágnes

Sopronban is mérnek, gyorshajtót is fogtak a rendőrök. Fotók: Nagy Márta


Elkezdődött reggel 6 órától a Speedmarathon. Kollégánk Győrújbarátról jelentkezett, ahol 11 órától 15 óráig mérnek a rendőrök. Jó tudni az autósoknak, hogy nemcsak az előre bejelentett Veres Péter u. 95. szám előtt, hanem a Fő utcában is áll egy traffipax.


A Veres Péter utcában lakik Meszlényi Józsefné, aki a kisalfold.hu-nak elmondta: amióta felújították a Hegyalja utat, érezhetően több lett a gyorshajtó, ami azért is veszélyes, mert itt van a közelben az általános iskola.  Így a lakók nagyon örülnek annak, aki ajánlotta ezt a szakaszt.

Rengeteg a traffipax ma a megyében, Győrújbaráton is mérnek. Fotók: H. Baranyai Edina



A helyszínen megtudtuk azt is: a reggel kezdődött akció első négy órájában összesen 11 gyorshajtót fogtak a megyében. Ebből -  ez a rendőröket is meglepte - hat autóst Pázmándfalun kapcsoltak le. A település eddig kevésbé volt a rendőrök látókörében ilyen szempontból, az akció most felhívta rá a figyelmüket, ezután többször számíthatnak itt traffipaxra. Gyorshajtókat Téten és Sopronban is megállítottak.  


Fontos információ még az autósoknak, hogy Győrben is mérnek majd a rendőrök, méghozzá a Szigethy Attila úton, a Hédervári úton és a Körkemence utcában is biztosan.


A rendőrség a helyszínre hívta azokat, akik javaslatot tettek az ellenőrzési pontok helyére, de Győrújbarátra nem tudtak elmenni az ajánlók, mert dolgoznak.

Korábban írtuk:


A magyar rendőrség idén is részt vesz az egész Európára kiterjedő Speedmarathon akcióban. Csütörtökön 24 órán keresztül az összes traffipaxszal gyorshajtókra vadásznak. Bárki tehetett javaslatot, hol mérjenek a megyében a rendőrök: ötvennyolcan 87 helyszínt melegen ajánlottak a hatóságnak. 


Minden autós figyeljen, ugyanis április 21-én reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi traffipax-szal mérni fognak. Ez a Speedmarathon. Tavaly már bevált az akció, amelyről a rendőrség azt állítja, nem azért csatlakoztak a nagy európai razziához, hogy „mindenkit megbüntessenek, hanem, hogy életeket mentsenek". Ezzel együtt a harmadik legtöbb gyorshajtót nálunk fogták el 2015-ben: Németország végzett az első helyen 11 ezerrel, Olaszország a második lett 5 és fél ezerrel, mi pedig – ahogy írtuk is – bronzérmesek lettünk 5 ezer gyorshajtóval 24 óra alatt. 


Az egyébként nem éppen népszerű traffipaxozást, s magát az akciót úgy kívánják elfogadhatóbbá tenni az emberek szemében, hogy ők maguk javasolhatnak helyszíneket. Győr-Moson-Sopron megyében 58-an csatlakoztak a rendőrség felhívásához, s összesen 87 helyszínre hívták fel a figyelmet. A 87-ből 35 győri helyszín volt, 25 soproni, 17 mosonmagyaróvári, 6 csornai, 4 pedig kapuvári.


Tóth Gabriella rendőrségi szóvivő elmondása szerint ezek mindegyikén megjelenhetnek rendőrautók, de két helyszínen bizonyosan mérni fognak délelőtt tizenegy órától délután háromig. (Az, hogy egy helyszínen négy óráig maradnak, szintén a Speedmarathon egyik előírása – a szerk.)


A két helyszín egyike Győrújbarát, a Veres Péter u. 95. szám előtt mérnek majd. A másik Sopron, a Bánfalvi úton a Fenyő téri általános iskola (Fenyő tér 1.) előtt áll majd traffipax szintén délelőtt tizenegytől délután háromig.


Erre a két helyszínre a rendőrök meghívják azokat is, akik javaslatot tettek az ellenőrzési pontok helyére. Mi is ott leszünk, önök pedig hajtsanak lassan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!